Desert prajitura cu capsuni

de dantes in Prajituri, 18 Iun 2020 | 1998 vizualizari

 

O prajitura pufoasa usor de preparat

 

INGREDIENTE

  • Faina 300 g
  • Oua 4 buc.
  • Zahar 160 g
  • Ulei 80 ml.
  • Iaurt cu fructe 120 ml.
  • Praf de copt 1 pliculet
  • Capsuni 300 g
  • Zahar vanilat 2 pliculete
  • Sare 5 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu capsuni:

Punem in vasul mixerului ouale intregi, adaugam sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixam pana isi tripleaza volumul.

Adaugam treptat uleiul fara sa ne oprim din mixat, apoi adaugam iaurtul si mixam pana la completa omogenizare.

Adaugam faina si praful de copt amestecand cu grija cu ajutorul unei palete, de jos in sus.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam aluatul in tava, punem deasupra capsunile taiate in doua si le presam putin astfel incat sa intre pe jumatate in aluat.

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C circa 30 minute. Pentru a fi siguri ca este coapta, faceti testul cu scobitoarea.

Se serveste dupa ce s-a racit.

TIPS-URI

1

In loc de iaurt cu fructe se poate folosi iaurt simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu visine