Prăjitura Îngerilor / Angel Cake

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 19 Ian 2015 | 1355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cană făină
  • 1 1/4 cană zahăr pudră
  • 1/4 linguriță sare
  • 10 albușuri
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe suc proaspăt de lămâie
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 1/4 linguriță coajă rasă de lămâie

Pentru servire:

  • zahăr pudră
  • zmeură, afine sau dulceață de zmeură sau afine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura Îngerilor / Angel Cake:

Încingem cuptorul de 180 grade C. Ungem cu unt o formă rotundă cu gaură în mijloc și o tapetăm cu făină. Separăm ouăle. Albușul se separă mai bine de gălbenuș când oul este rece. Avem nevoie de 3 castroane. Spargem ușor oul deasupra unui castron (primul castron), gălbenușul se trece ușor între cojile oului lăsând albușul să cadă. Gălbenușul se pune în alt castron (al doilea castron). Și albușul se răstoarnă în alt castron (al treilea). De primul castron ne folosim doar pentru a evita ajungerea vreunui firișor de gălbenuș în albuș. Dacă se întâmplă acest lucru, nu eliminăm decât un ou, nu stricăm toată cantitatea de albușuri.


Albușul nu se va bate bine dacă va avea vreun firișor de gălbenuș. Într-un castron cernem făina cu 1 cană zahăr pudră, sarea și praful de copt - chiar de 2 ori dacă se poate pentru a se aera mai bine. În alt castron cernem 1/4 cană zahăr pudră. Batem albușurile cu un mixer electric la care am atașat telul la viteză medie până albușurile devin spumoase. Adăugăm 1/4 cană de zahăr pudră și batem până albușurile se întăresc. Adăugăm sucul proaspăt de lămâie, esența de vanilie și coaja rasă de lămâie. Adăugăm 1/3 din amestecul de făină și amestecăm ușor de sus în jos cu o spatulă. Adăugăm iar 1/3 din amestecul de făină și amestecăm ușor și în continuare până la terminarea făinii. Turnăm amestecul în tava pregătită din timp și dăm la cuptor pentru 40-50 minute sau până se rumenește frumos deasupra. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească întorcând forma cu fundul în sus. După ce s-a răcit se desfac marginile cu un cuțit - atenție și la cele din interior. Pentru servire folosiți dulceață de zmeură sau afine și pudrați cu zahăr.


Dacă aveți fructe proaspete, acestea se pot pune pe foc cu puțin zahăr - la 300 g fructe folosiți 150 grame zahăr. Se lasă la foc mic până se leagă siropul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura Îngerilor / Angel Cake" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

anca_rm 1

20.01.2015, 12:09

prajitura asta este foarte buna

elucubratiiculinare 1

20.01.2015, 15:17

multumesc pentru aprecieri

mirela0911 1

21.01.2015, 13:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu branza dulce si sos de portocale