Placinta cu mere si nuca

de Rocsi in Dulciuri, 26 Oct 2013 | 8335 vizualizari

 

Parca nu este toamna daca nu pregatesc un desert cu mere, daca nu miroase in casa a scortisoara. Asa ca pentru acest week-end m-am gandit ca desertul sa fie cu mere si m-am decis sa fie placinta. O bunatate aromata, pufoasa ce se topeste in gura, cam asta mi-a iesit. Va poftesc pe toti cu drag la o portie macar virtuala!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 450 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 140 gr iaurt natural
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 70 ml lapte
  • 60 gr unt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • Umplutura:
  • 1.4 kg mere
  • 6-7 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita anason macinat
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1/2 cana nuca macinata
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pentru pudrat
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si nuca:

Aluatul:


Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar pana se divolva. Intr-un ibric turnam laptele, untul, trasferam totul pe foc pana laptele devine caldut si untul este topit. Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, zaharul, drojdia dizolvata, oul, coaja rasa de portocala si amestecam usor cu mana. Adaugam iaurtul si il incorporam si pe acesta. Turnam cate putin din amestecul de lapte cu unt iar de acum framantam pana aluatul devine omogen, nelipicios si usor de modelat (din amestecul lapte-unt mi-a mai ramas 2 linguri). Acoperim bolul cu un prosop curat, il lasam la loc cald si ferit de curent 1 ora sa dospesca.


Umplutura:


Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita punem uleiul, merele rase si stoarse de zeama. Peste adaugam zaharul, zaharul cu pastai de vanilie si le lasam la foc potrivit pana nu mai au deloc zeama. Le tragem de pe foc, aromatizam cu scortisoara, anasonul macinat si lasam sa se raceaca. Cand merele s-au racit incorporam nuca macinata.


Aluatul dospit il imaprtim in doua. Intindem prima foaie cat mai subtire, ungem o tava dreptunghiulara cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, asezam foaia si o intepam cu furculita. Surplusul de pe margini il indepartam cu un cutit. Turnam umplutura si o nivelam cu o paleta.


Intindem a doua foaie, o asezam peste mere si iar o intepam cu furculita. Din aluatul taiat de pe margini eu am mai facut o mini placinta, iar cu o forma am decupat frunzulite pe care le-am asezat deasupra. Batem un ou spuma si cu o pensula ungem placinta.


O introducem in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita iar in 35-40 de minute este rumenita, coapta si o scoatem sa se racoreasca.


O pudram cu zahar, o portionam si servim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

Rocsi 1

27.10.2013, 10:43

Stiu si eu Cleme .

diana_k 1

27.10.2013, 18:16

buna, buna placinta

Rocsi 1

27.10.2013, 21:20

Multumesc Diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere