Prajitura "inghetata falsa"

de mirela0911 in Prajituri, 20 Feb 2011 | 32784 vizualizari

 

Greu e cu prajiturile, nu pot sa-mi vad de treaba linistita, ca amandoi copiii vin " pe mine". Baiatul vrea sa ma ajute, micuta se suie pe picioarele mele sa ajunga mai bine si sa le traga jos de pe masa. Offf....asa e cu copiii.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lg cacao
  • 1/2 praf de copt stins cu otet
  • 4 lg faina

Pt.crema:

  • 2 plicuri budinca capsuni
  • 1/2 l lapte
  • un pachet unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "inghetata falsa":

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, se adauga cacao si praful de copt stins.

Albusurile se bat bine spuma cu un praf de sare. Se incorporeaza albusurile usor in compozitia de mai sus amestecand cu o lingura de jos in sus. Se pune si faina pe rand amestecand usor dupa fiecare lingura.

Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se pune compozitia si se da la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp se face crema. 100ml lapte se amesteca cu praful de budinca, restul de lapte se pune pe foc. Dupa ce a inceput sa fiarba laptele, se adauga budinca amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Untul, zaharul pudra si zaharul .vanilat se freaca bine. Dupa ce s-a racit budinca se incorporeaza cu untul amestecand bine. 

Se unge blatul cu aceasta crema, deasupra se pune un strat de frisca si se rade ciocolata. Poftiti la o feliuta!

TIPS-URI

1

In loc de budinca de capsuni, se poate pune si de zmeura, roz sa fie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "inghetata falsa"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Pani Walewska