Prajitura "inghetata falsa"

de mirela0911 in Prajituri, 20 Feb 2011 | 32627 vizualizari

 

Greu e cu prajiturile, nu pot sa-mi vad de treaba linistita, ca amandoi copiii vin " pe mine". Baiatul vrea sa ma ajute, micuta se suie pe picioarele mele sa ajunga mai bine si sa le traga jos de pe masa. Offf....asa e cu copiii.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 lg cacao
  • 1/2 praf de copt stins cu otet
  • 4 lg faina

Pt.crema:

  • 2 plicuri budinca capsuni
  • 1/2 l lapte
  • un pachet unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "inghetata falsa":

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, se adauga cacao si praful de copt stins.

Albusurile se bat bine spuma cu un praf de sare. Se incorporeaza albusurile usor in compozitia de mai sus amestecand cu o lingura de jos in sus. Se pune si faina pe rand amestecand usor dupa fiecare lingura.

Se tapeteaza o tava cu unt si faina, se pune compozitia si se da la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Intre timp se face crema. 100ml lapte se amesteca cu praful de budinca, restul de lapte se pune pe foc. Dupa ce a inceput sa fiarba laptele, se adauga budinca amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Untul, zaharul pudra si zaharul .vanilat se freaca bine. Dupa ce s-a racit budinca se incorporeaza cu untul amestecand bine. 

Se unge blatul cu aceasta crema, deasupra se pune un strat de frisca si se rade ciocolata. Poftiti la o feliuta!

TIPS-URI

1

In loc de budinca de capsuni, se poate pune si de zmeura, roz sa fie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "inghetata falsa"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in trei culori