Prăjitură însiropata Revani

de mirela0911 in Prajituri, 4 Noi 2014 | 1542 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană ulei
  • 1 cană chefir
  • coajă rasă de portocale
  • 1 cană gris
  • 2 căni făină albă
  • 1 plic praf de copt

Pt. sirop:

  • 3 căni apă
  • o cană și jumătate de zahăr
  • zeama de la o lămâie

Pt.decor:

  • nucă măcinată
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură însiropata Revani:

Se prepara siropul. Se pune apa la fiert cu zahărul sa dea cateva clocote dupa care se lasa la răcit. Se stoarce o lămâie iar zeama se amestecă cu siropul.


Într-un bol se amestecă faina, grisul si praful de copt. Se lasă deoparte.


Se bat ouăle bine cu zaharul și un praf de sare. Se adaugă alternativ uleiul si chefirul și se amestecă cu telul. Se pune coaja de portocală si amestecul de ingrediente uscate. Se omogenizează bine după care se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Se coace aproximativ 35-40 de minute (se testează cu scobitoarea) apoi se scoate din cuptor. Se lasă puțin să se răcească apoi se taie bucăți in tavă.


Cu o lingură punem siropul încet peste prăjitură pt a absoarbe cât mai bine. Iese o prăjitură foarte bine insiropata. Se ornează cu nucă măcinată și se servește cu mare plăcere.


Poftă bună!




 

TIPS-URI

1

Se pot folosi și alte arome.

2

Se poate orna cu cocos, fistic, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură însiropata Revani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Panacris 1

05.11.2014, 10:21

tarasmariana 1

06.11.2014, 03:28

_Alina_ 1

06.11.2014, 11:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ravani