Desert prajitura intercontinental

de miremirc in Prajituri, 8 Ian 2013 | 326850 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 12 albusuri
  • 12 linguri nuci macinate
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • Crema :
  • 12 galbenusuri
  • 14 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri lapte
  • 300 g unt
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g stafide
  • 50 g ciocolata
  • Glazura :
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura intercontinental:

Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la sfarsit nucile macinate amestecate cu faina. Aceasta compozitie se imparte in 3 parti si se coc 3 foi intr-o tava (25*38cm) tapetata cu hartie de copt. Timpul de coacere al foilor este de aproximativ 15 minute.

Crema: mixam spuma galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, la bain-marie, adaugam apoi laptele, pana se topeste zaharul iar compozitita se ingroasa. Lasam sa se raceasca. Untul moale de la temperatura camerei il mixam spuma, iar peste el adaugam cate o lingura din crema de oua fiarta pe aburi, pana la omogenizare completa.

Crema obtinuta o impartim in 3 parti. In prima treime punem 50 g nuca de cocos si o intindem peste prima foaie.

In a doua treime adaugam stafidele (tinute in rom, timp de 1 ora) si o intindem peste a doua foaie. In ultima treime adaugam ciocolata rasa si intindem crema peste a treia foaie.

Glazura: Peste prajitura radem ciocolata alba si ciocolata neagra si o dam la rece pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.

O prajitura execlent de buna !

 

TIPS-URI

1

Pentru foi, va recomand sa impartiti ingredientele in trei si sa faceti pe rand foile. Daca aveti posibilitatea sa coaceti trei foi odata, atunci pregatiti toata cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura intercontinental" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

lacraelena 1

23.08.2015, 17:09

Am facut prajitura, este delicioasa si foarte usor de facut, am sa o nfac la toate sarbatorile, e supeeeeer!!!

MihaelaFlorescu 1

20.12.2018, 22:01

Nu este novoie si de praf de copt?

MihaelaIaie 1

30.12.2018, 15:10

Extraordinara! !!!
Recomand

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si gem de prune