Prajitura Bounty

de Valclaudia in Prajituri, 8 Mar 2015 | 6280 vizualizari

 

reteta preluata de la Merisor cu multumiri >:d

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 150 gr. zahar tos
  • 200 gr. unt
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 4 linguri lapte la temperatura camerei
  • 400 gr. faina proaspat cernuta
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt

Sirop:

  • 3 linguri zahar
  • 200 ml lapte

Crema:

  • 8 linguri gris
  • 750 ml lapte
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 150 gr. zahar
  • 200 gr. unt
  • 150 gr. nuca de cocos
  • 1 praf de sare

Glazura:

  • 200 gr. ciocolata cu lapte
  • 6 linguri frisca lichida
  • 10 gr. bombonele de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Pentru blat:


Preincalzim cuptorul la 175 grade.Batem spuma ouale cu praful de copt, praful de sare,zaharul si pudra de cacao cca 10 minute.Adaugam apoi untul la temperatura camerei, mixam pana se obtine un amestec omogen.Adaugam 4 linguri de lapte si faina in ploaie, amestecam totul foarte bine.Tapetam tava cuptorului cu ulei, apoi cu faina, turnam amestecul pentru blat, nivelam si coacem la temperatura potrivita pana trece testul cu scobitoarea.


Pentru sirop:


Topim zaharul intr-o craticioara, adaugam apoi cu foarte mare grija laptele si lasam la foc mic pana se dizolva zaharul intarit.Lasam la racorit siropul, apoi il turnam in tava peste blatul copt.


Pentru crema:


Turnam laptele intr-o cratita, adaugam zaharul si lasam sa atinga punctul de fierbere.Tragem deoparte cratita de pe foc,adaugam grisul in ploaie, apoi praful de sare, nuca de cocos si tragem din nou cratita pe foc potrivit pana se ingroasa crema.Oprim focul, adaugam coaja rasa de la 1 lamaie, untul taiat cubulete si amestecam pana la omogenizarea completa;


Asamblare:.


Peste blatul insiropat turnam crema fierbinte, nivelam cu atentie sa obtinem un strat uniform de crema.Ciocolata o topim intr-o craticioara la foc mic in 6 linguri de frisca pana devine lichida, apoi o turnam fierbinte peste stratul de crema si nivelam.Presaram bombonele ce ciocolata si lasam cel putin 1 ora sa se raceasca praajitura complet si sa se intareasca glazura inainte de portionare si de servire.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Gherca Daniela 1

09.03.2015, 09:04

mirela0911 1

11.03.2015, 13:38

O reteta care trebuie probata!

monik80 1

14.03.2015, 15:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty