Prajitura jamaicana

de AndreeaJ in Prajituri, 5 Apr 2011 | 5750 vizualizari

 

De ce jamaicana? Poate vine soarele mai repede! :) Este o prajiturica indrazneata cu gust pregnant de cocos si usoare arome de ananas. Aveam prin frigider un lapte de cocos si nu stiam ce sa mai fac cu el si o cutie de ananas careia nu-i mai statea bine pe raft in camara :), asa ca am incropit aceste dulce. Pe cat de buna, pe atat de usor de facut. Cu o textura usor faramicioasa, dar placuta, aceasta prajiturica se poate face in fel si chip daca va plac deopotriva si ananasul si nuca de cocos. Adica, o putem transforma in chec, muffins, in blat de tort sau o putem consuma ca atare. Si daca nu va place o prajiturica mai uscata, atunci puteti sa o insiropati la sfarsit.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 3 linguri amidon 
  • 100 g unt topit
  • 80 g fulgi cocos
  • 250 ml lapte cocos
  • 1 cutie ananas bucati
  • 1 lingurita cu varf praf de copt cu sofran (pentru culoare)
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 praf sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura jamaicana:

Incingem cuptorul la 180 C, pregatim o tava de tort rotunda cu diametrul de 25 cm scurgem bucatile de ananas dim compot si le taiem bucati mai mici. Intr-un castron cernem faina si o amestecam cu amidonul si praful de copt dupa care adaugam fulgii de coco.


Intr-un castron mixam ouale intregi cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi untul topit si racit si continuam mixarea, dupa care adaugam si laptele de cocos si romul. Incorporam mixul de faina si fulgi de cocos, la final adaugam bucatile de ananas.


Amestecam totul bine si turnam in tava unsa cu unt. Lasam la copt in jur de 50 de minute sau pana trece testul scobitorii, il lasam la racit pe un gratar.


aici se impart lucrurile: 1. daca dorim o prajiturica cu textura mai "uscata", pur si simplu o pudram cu zahar 2. daca dorim prajiturica cu textura mai "umeda" amestecam sucul de compot de ananas cu cateva linguri de lichior de ananas sau rom si o insiropam cu acest lichid.



Eu am optat pentru varianta cu zahar pudra, deasupra am pus cativa carlionti de cocos si cateva bucatele de ananas confiat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura jamaicana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Lau 1

06.04.2011, 10:42

super

MotanLaOale 1

06.04.2011, 11:01

adry88 1

01.06.2011, 21:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuci si stafide