Tarta cu nuci, caramel si crema de ciocolata

de simona72 in Prajituri, 22 Dec 2014 | 1847 vizualizari

 

Este facuta cu mare placere pentru o persoana draga mie. O persoana care este alergica la ou si care mananca cu greu o prajitura facuta in casa. Asa ca m-am hotarat ca de sarbatori sa-i fac acest mic cadou si cu sfaturile primite de la voi si mai ales de la Timea am facut aceasta tarta. Multumesc Timi!>:D< Sarbatori fericite tuturor!

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 120 gr unt sau rama mit butter rece de la frigider
  • 3 linguri zahar brut
  • coaja de la 1 portocala
  • sucul de la jumatatate de portocala
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 240 gr faina
  • 1 praf de sare

pentru caramel:

  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 2-3 cuisoare
  • 1 anason stelat
  • 80-100 gr unt sau rama mit butter
  • 100 gr nuci

pentru crema de ciocolata:

  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 200 gr ciocolata
  • 1 lingura gelatina
  • 50 ml apa
  • 100 ml lapte condensat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nuci, caramel si crema de ciocolata:

Pentru aluat: taiem untul sau rama(eu am folosit rama) cuburi, il punem in cuva robotului de bucatarie impreuna cu zaharul si ii dam 2-3 pulsatii. Adauga, coaja rasa de portocale, bicarbonatul stins in sucul de la jumatate de portocala, faina amestecata cu un praf de sare. Am pornit robotul si am mixam cateva secunde, pana aluatul s-a desprins de pe peretii vasului. Am pus aluatul in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 30 minute. Intindem cu sucitorul aluatul pe masa de lucru usor infainata, il punem intr-o forma rotunda de tarte si taiem surplusul de pe margini. Aluatul ramas l-am intins din nou, am taiat cu o forma inimioare si am facut cateva bilute. Le-am copt si pe acestea pana au devenit aurii, iar peste blatul din tava am pus hartie de copt, bilute speciale pt copt sau fasole, in cazul meu, si am copt tarta la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. Am inlaturat hartia de copt si fasolea si am mai lasat inca 10 minute aluatul in cuptorul incins.


Pentru caramel: am pus zaharul, apa, cuisoarele si anasonul intr-un ibric. L-am lasat sa fiarba pana apa a scazut si incepe sa se lege siropul. Am scos mirodeniile, am dat din nou pe foc si am lasat pana siropul format a inceput sa se caramelizeze. Nu am dorit sa devina prea aramiu, voi puteti sa-l lasati pana are culoarea chihlimbarului...Aproape din jumatate din zaharul caramelizat l-am intins pe o hartie de copt, iar restul l-am pus din nou pe aragaz. Cand s-a caramelizat asa cum am dorit, am pus untul, am amestecat bine pana la incorporarea si topirea completa a untului. Am turnat caramelul in tarta, iar peste caramel am pus nuci prajite si zdrobite cu sucitorul.


Pentru crema de ciocolata: am rupt ciocolata in bucati si am topit-o pe baie de aburi impreuna cu smantana pentru frisca. Am trecut prin ciocolata topita bilutele rotunde din aluat, pe unele le-am trecut si prin nuca macinata si le-am lasat sa se intareasca. Amestecul de ciocolata topita si frisca l-am dat la frigider pentru 2-3 ore, pana s-a intarit. Am hidratat gelatina in 50 ml apa pentru 10 minute, apoi am pus-o pe flacara pana s-a topit. Am adaugat peste gelatina laptele condensat rece. Am mixat crema de ciocolata care a stat la frigider, se intareste imediat asa ca aveti grija cat o mixati, apoi adaugati treptat laptele condensat in timp ce mixati. Puneti crema in tarta, peste caramel si nuci. Dati la frigider pentru 2-3 ore pana se intareste. Decorati tarta cu inimioarele si bilutele trase in ciocolata si nuci si bucati din zaharul caramelizat pe care l-ati intins pe hartie de copt. Sa va fie de folos!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nuci, caramel si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Valclaudia 1

23.12.2014, 07:03

ce frumulsel e!

Panacris 1

23.12.2014, 09:00

mirela0911 1

28.12.2014, 09:25

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura simpla