Prăjitură Kardinal

de diaconta in Dulciuri, 9 Iun 2013 | 6950 vizualizari

 

Cel puţin asta s-a vrut a fi.N-a prea reuşit ea aşa cum trebuia,din cauza bezelei.In cuptorul meu nu-mi iese deloc bezeaua aşa cum aş vrea.dar zic că-i o prăjitură răcoroasă şi foarte bună.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

Pentru compozitia de bezea:

  • 8 albuşuri de ou
  • 200 g zahar
  • Zeama de lamâie

Pentru compozitia de pandişpan:

  • 8 galbenuşuri de ou +un ou întreg
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 20 g griş
  • ½ ligurita praf de copt
  • Vanilie
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 500 g frisca naturala 32 % grasime
  • 0 lingura zahar pudra
  • 2 plicuri întaritor pentru frisca
  • Capşuni
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Kardinal:

Am tapetat tava mare a aragazului(40x42 cm)cu hârtie de copt.

Am separat albusurile de galbenusurile celor 8 oua.

Am batut albusurile spuma tare, si am adaugat zaharul pe rând si am mai batut pâna când acesta s-a dizolvat.Am pus si zeama de lamâie.

Cu ajutorul unui poş am şpriţat cinci fâşii de bezea(ar fi fost mai bine sase,dar nu am avut loc).

Mi-a ramas putina compozitie pe care am  folosit-o la pandişpan.

Am pus tava în cuptorul preîncalzit,am vrut ca bezeaua sa fie mai crocanta.

Galbenusurile si oul întreg le-am mixat cu zaharul si vanilia pâna când amestecul s-a deschis la culoare si si-a dublat volumul.

Am pus apoi faina,grisul,praful de copt si am amestecat usor.

La final spuma de albusuri ramasa de la bezea,

Am scos tava din cuptor si am pus pandispanul printre rândurile de bezea.

Am mai lasat la cuptor o ora si jumatate,ultimele 30 de minute cu usa  cuptorului întredeschisa.Am lasat sa se raceasca în cuptor,dupa care l-am scos pe un gratar sa se raceasca si am desprins hârtia de copt.

Am mixat frisca cu zaharul si întaritorul pentru frisca.Capsunii i-am pus cu putin zahar si apoi i-am zdrobit.

Am taiat foaia în doua pe latime.

Peste prima jumatate am pus capsunii si apoi frisca.

Am acoperit cu cealalta jumatate de foaie,

Am presarat zahar pudra deasupra.

Am lasat la frigider peste noapte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Kardinal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

gaby_duceag 1

25.06.2013, 15:56

bezea,pandişpan,căpşuni, asta+i nebunie, nu prăjitură, tu die

diaconta 1

25.06.2013, 15:58

Gaby,parca la ce poti sa te astepti de la mine? ))))))

gaby_duceag 1

25.06.2013, 15:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu putina framantare cu nuca si cacao