Prăjitură Kardinal

de diaconta in Dulciuri, 9 Iun 2013 | 3819 vizualizari

 

Cel puţin asta s-a vrut a fi.N-a prea reuşit ea aşa cum trebuia,din cauza bezelei.In cuptorul meu nu-mi iese deloc bezeaua aşa cum aş vrea.dar zic că-i o prăjitură răcoroasă şi foarte bună.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

Pentru compozitia de bezea:

  • 8 albuşuri de ou
  • 200 g zahar
  • Zeama de lamâie

Pentru compozitia de pandişpan:

  • 8 galbenuşuri de ou +un ou întreg
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 20 g griş
  • ½ ligurita praf de copt
  • Vanilie
  • Sare

Pentru umplutura:

  • 500 g frisca naturala 32 % grasime
  • 0 lingura zahar pudra
  • 2 plicuri întaritor pentru frisca
  • Capşuni
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Kardinal:

Am tapetat tava mare a aragazului(40x42 cm)cu hârtie de copt.


Am separat albusurile de galbenusurile celor 8 oua.


Am batut albusurile spuma tare, si am adaugat zaharul pe rând si am mai batut pâna când acesta s-a dizolvat.Am pus si zeama de lamâie.


Cu ajutorul unui poş am şpriţat cinci fâşii de bezea(ar fi fost mai bine sase,dar nu am avut loc).


Mi-a ramas putina compozitie pe care am folosit-o la pandişpan.


Am pus tava în cuptorul preîncalzit,am vrut ca bezeaua sa fie mai crocanta.


Galbenusurile si oul întreg le-am mixat cu zaharul si vanilia pâna când amestecul s-a deschis la culoare si si-a dublat volumul.


Am pus apoi faina,grisul,praful de copt si am amestecat usor.


La final spuma de albusuri ramasa de la bezea,


Am scos tava din cuptor si am pus pandispanul printre rândurile de bezea.


Am mai lasat la cuptor o ora si jumatate,ultimele 30 de minute cu usa cuptorului întredeschisa.Am lasat sa se raceasca în cuptor,dupa care l-am scos pe un gratar sa se raceasca si am desprins hârtia de copt.


Am mixat frisca cu zaharul si întaritorul pentru frisca.Capsunii i-am pus cu putin zahar si apoi i-am zdrobit.


Am taiat foaia în doua pe latime.


Peste prima jumatate am pus capsunii si apoi frisca.


Am acoperit cu cealalta jumatate de foaie,


Am presarat zahar pudra deasupra.


Am lasat la frigider peste noapte.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Kardinal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (51)

gaby_duceag 1

25.06.2013, 15:56

bezea,pandişpan,căpşuni, asta+i nebunie, nu prăjitură, tu die

diaconta 1

25.06.2013, 15:58

Gaby,parca la ce poti sa te astepti de la mine? ))))))

gaby_duceag 1

25.06.2013, 15:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34