Prajitura Katy

de Anett in Dulciuri, 18 Mai 2016 | 5292 vizualizari

 

Am invatat aceasta reteta de la mama mea! :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 150 gr untura
  • 150 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 3 galbenus
  • varf cutit de sare
  • 1 pahar smantana
  • 300 ml de lapte
  • 200 gr margarina
  • 4 linguri gem de caise
  • 4 linguri cacao
  • 150 gr zahar pudra
  • aroma de rum
  • 250 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

In primul rand pregatim foii de prajitura. Intr-un vas amestecam faina, untura, zahar, sarea si praful de copt. Amestecand incontinuu adaugam si galbenusurile si daca este nevoie adaugam si 4-5 linguri de smantana. Din acest aluat coacem 3 foi pe dosul unei tavi.

Lasam foile sa se raceasca apoi alegem unul dintre ele si intr-un vas o faramitam cu mana. Turnam lapte peste foaia rupta, adaugam cacao, gem de caise, zahar pudra, margarina si aroma de rum si omogenizam bine. 

Pe una dintre foi intindem crema obtinuta iar peste crema punem cea ramasa. Decoram cu frisca batuta si ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (12)

Bunica 1

18.05.2016, 21:45

Renataedina 1

19.05.2016, 08:19

faina prajiturica!

AndrutzaP 1

19.05.2016, 09:25

Buna prajiturica. Arata foarte bine si-mi aminteste de retetle clasice ale bunicii

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foaie sfaramata