Prajitura Katy

de Anett in Dulciuri, 18 Mai 2016 | 995 vizualizari

 

Am invatat aceasta reteta de la mama mea! :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 150 gr untura
  • 150 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 3 galbenus
  • varf cutit de sare
  • 1 pahar smantana
  • 300 ml de lapte
  • 200 gr margarina
  • 4 linguri gem de caise
  • 4 linguri cacao
  • 150 gr zahar pudra
  • aroma de rum
  • 250 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

In primul rand pregatim foii de prajitura. Intr-un vas amestecam faina, untura, zahar, sarea si praful de copt. Amestecand incontinuu adaugam si galbenusurile si daca este nevoie adaugam si 4-5 linguri de smantana. Din acest aluat coacem 3 foi pe dosul unei tavi.


Lasam foile sa se raceasca apoi alegem unul dintre ele si intr-un vas o faramitam cu mana. Turnam lapte peste foaia rupta, adaugam cacao, gem de caise, zahar pudra, margarina si aroma de rum si omogenizam bine.


Pe una dintre foi intindem crema obtinuta iar peste crema punem cea ramasa. Decoram cu frisca batuta si ciocolata rasa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bunica 1

18.05.2016, 21:45

Renataedina 1

19.05.2016, 08:19

faina prajiturica!

AndrutzaP 1

19.05.2016, 09:25

Buna prajiturica. Arata foarte bine si-mi aminteste de retetle clasice ale bunicii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foaie sfaramata