Prajitura Kinder Pingui

de Miha in Prajituri, 2 Mar 2011 | 24442 vizualizari

 

Cu multumiri pentru sustinere in concursul ce tocmai s-a incheiat, cu mult drag pentru voi toti!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 30 ml lapte
  • 140 ml ulei
  • 50 g gris macinat fin
  • 40 g cacao
  • 70 g  faina
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 400 ml smantana dulce pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lapte condensat
  • 5 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Glazura 1:
  • 60 g ciocolata amaruie
  • 35 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita apa
  • Glazura 2:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder Pingui:

Blat:

Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si grisul si se adauga la crema de galbenusuri. Se adauga apoi laptele, uleiul si mierea. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza apoi usor in compozitie.

Compozitia se imparte in 2 parti si se coc 2 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, in jur de 15 minute fiecare. Posibil si mai putin, in functie de cuptor. Foile se lasa la racit pe un gratar, fara a scoate hartia.

Crema:

Gelatina o punem la inmuiat in 2 linguri cu apa rece.

Smantana rece se bate pana incepe sa se "lege", moment in care adaugam zaharul si mai batem putin. Gelatina o topim la microunde, apoi o amestecam cu laptele condensat, amestecand repede si energic, sa nu se formeze cocoloase de gelatina. Turnam peste frisca batuta si omogenizam. Trebuie sa obtinem o crema pufoasa, care nu curge.

Glazura 1:

Ciocolata o topim la foc mic sau la microunde impreuna cu untul, apa si uleiul. Omogenizam si lasam la racit.

Preparam intocmai si glazura 2.

Pe unul din blaturi se pune jumatate din crema, se niveleaza, apoi se toarna usor glazura 1. Se niveleaza cat mai bine si se da prajitura la congelator pentru cateva minute, pana se intareste ciocolata. Se pune apoi restul de crema, se acopera cu cel de-al doilea blat. Se toarna deasupra glazura 2 si se niveleaza. Se da la rece pentru cateva ore.

Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si incalzit in apa fierbinte sau in flacara de la aragaz.

De la Laura Laurentiu via Natalia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune