Prajitura cu mere si glazura de cacao

de Isabel in Prajituri, 9 Dec 2013 | 4639 vizualizari

 

Este buna de facut pt zilele cand tinem post,ff usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 3 mere cretesti
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana de margarina topita
  • 1 plic praf de copt
  • 5-6 nuci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Glazura:
  • 6 lg apa
  • 6 lg zahar
  • 3 lg cu varf cacao
  • 100 gr margarina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si glazura de cacao:

Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare, aprox o cana mere rase. Intr-un vas adaugam merele rase si toate celelalte ingradiente, mai putin faina si nuca, amestecam bine apoi punem si faina si bucatele de miez de nuca rupte cu mana. Rezulta un aluat usor vscos pe care il turnam intr-o tava unsa si dam pt 25 min la cuptor.


Cand e gata o scoatem si o lasam la racorit. Cat timp se racoreste facem glazura.


Intr-un ibric, craticioara mai mica adaugam apa, zaharul si cacaoa si cand icepe sa fiarba adaugam si margarina. Amestecam sa se dizolve bine si o turnam asa fierbinte peste compozitie.


Pofta buna

 

TIPS-URI

1

Eu nu am avut margarina pt copt ci din aceea la cutie si nu s-a prea topit bine,dar nu a afectat deloc, ba chiar a iesit pufoasa prajitura.

2

Inainte de a turna glazura am portionat-o ca sa intre bine peste tot glazura

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si glazura de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

10.12.2013, 00:37

Isabel 1

10.12.2013, 08:53

multumesc...pup

_Alina_ 1

10.12.2013, 10:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si crema de vanilie