Prajitura cu mere si glazura de cacao

de Isabel in Prajituri, 9 Dec 2013 | 9622 vizualizari

 

Este buna de facut pt zilele cand tinem post,ff usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 3 mere cretesti
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana de margarina topita
  • 1 plic praf de copt
  • 5-6 nuci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Glazura:
  • 6 lg apa
  • 6 lg zahar
  • 3 lg cu varf cacao
  • 100 gr margarina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si glazura de cacao:

Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare, aprox o cana mere rase. Intr-un vas adaugam merele rase si toate celelalte ingradiente, mai putin faina si nuca, amestecam bine apoi punem si faina si bucatele de miez de nuca rupte cu mana. Rezulta un aluat usor vscos pe care il turnam intr-o tava unsa si dam pt 25 min la cuptor.

Cand e gata o scoatem si o lasam la racorit. Cat timp se racoreste facem glazura.

Intr-un ibric, craticioara mai mica adaugam apa, zaharul si cacaoa si cand icepe sa fiarba adaugam si margarina. Amestecam sa se dizolve bine si o turnam asa fierbinte peste compozitie.

Pofta buna

TIPS-URI

1

Eu nu am avut margarina pt copt ci din aceea la cutie si nu s-a prea topit bine,dar nu a afectat deloc, ba chiar a iesit pufoasa prajitura.

2

Inainte de a turna glazura am portionat-o ca sa intre bine peste tot glazura

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si glazura de cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si nuci