Prajitura cu trufe mentolate

de madi_marin in Prajituri, 30 Ian 2010 | 7466 vizualizari

 

E reteta Mihai de ,,Tort cu trufe de ciocolata,,.....dar am mai schimbat ceva pe ici pe colo. Nu ca ar fi fost nevoie.....prajitura e senzationala..... Multumesc ,Miha,.....am facut si eu ,,victime,, cu prajitura asta... Desi pare laborioasa, nu e foaret greu de preparat. Desi eu am avut ceva emotii...

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 4 linguri cu faina
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri cu cacao
  • Pentru crema
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 linguri lichior crema de ciocolata
  • Pentru sirop
  • 5 linguri cu zahar
  • 100 ml apa
  • 5 picaturi ulei de menta
  • Pentru glazura
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 lingurita gelatina
  • 75 ml apa
  • Pentru trufe
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g frisca lichida
  • 50 g unt
  • 5 picaturi ulei de menta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu trufe mentolate:

Se pregatesc intai foile : se amesteca galbenusurile cu 100 g zahar si deasupra se adauga cacaoa desfacuta in 2 linguri de apa fierbinte. Albusurile se bat spuma tare cu restul de 50 g zahar ramas si in aceasta compozitie se adauga crema preparata inainte. Se omogenizeaza si apoi se adauga faina si amidonul.


In tava de cuptor se pune o hartie de copt pe care am desenat un dreptunghi cu laturile de 20/25 cm . Desenul se unge cu unt si in interiorul marginilor se intinde aluat cu o lingura in strat potrivit de subtire. Fiecare foaie ( mie mi+au iesit 6) se coace cam 7 minute ( ne dam seama ca sunt gata cand marginile foii incep sa se ridice). Se scot pe o tava mai mare si se pune hartie intre ele. Cand se vor raci vor fi casante, asa ca trebuie umblat cu grija.


Dupa ce am terminat de copt foile, pregatim crema si siropul : punem intr+un vas pe foc mic ciocolata rupta bucatele si frisca lichida si amestecam pana se omogenizeaza bine. Dam de pe foc si adaugam lichiorul crema de ciocolata. Amestecam bine. Cand e bine racita crema, o transferam intr+un castron si o batem bine cu mixerul pana ce se obtine o crema spumoasa si tare.


Pentru sirop ardem zaharul cu cateva picaturi de apa rece, apoi cand am obtinut un caramel clar adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic pana se dizolva caramelul. Dam la rece. Apoi adaugam uleiul de menta.


Pentru glazura punem intr+un vas pe foc mic frisca lichida, zaharul, cacaoa si apa si lasam sa fiarba putin. Intre timp punem gelatina la hidratat in 3 linguri cu apa rece. Cand siropul e racit, adaugam gelatina, amestecam si dam din nou la rece ca sa se inchege gelatina. Eu am mixat un pic si glazura si a devenit mai spumoasa.


Pentru trufe punem intrun vas la foc mic ciocolata rupta in bucatele, frisca lichida si untul. Se amesteca bine si se da compozitia de pe foc. Se adauga uleiul de menta si se da compozitia la congelator.


Montarea prajiturii : se pun straturi alternative de foi insiropate si crema pana se termina foile, apoi deasupra se repartizeaza glazura si peste glazura se pun trufele din loc in loc. Se presara cacao eventual peste toata prajitura.


Sursa

 

TIPS-URI

1

Uleiul de menta se gaseste la magazinele naturiste, dar trebuie sa fie cel comestibil si nu pentru aromaterapie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu trufe mentolate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

pisicutzaa 1

10.02.2010, 17:26

Vai ce apetisant arata prajitura!

elena1988 1

08.03.2011, 11:09

jolygina 1

27.01.2013, 18:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura roz