Guguluf din albusuri, cu stafide

de Sidy in Prajituri, 10 Mai 2011 | 2338 vizualizari

 

Este prajitura preferata a nepotelului meu si cum aveam albusuri la congelator am facut bunatatea asta....
Va servesc si pe voi , daca va face placere.
Saptamana viitoare am sa merg in statiune asa ca un chec din acesta ma va insoti cu siguranta...

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar faina
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • esenta de migdale
  • 100 g stafide
  • vanilie Bourbon
  • praf de copt cu sofran
  • 2-3 linguri nuca de cocos
  • putina ciocolata(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf din albusuri, cu stafide:

Punem stafidele intr-un bol, le acoperim cu apa si adaugam cateva picaturi de esenta de migdale.


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.


Adaugam apoi zeama de lamaie si mixam din nou sa se intareasca iar albusurile.


Adaugam zaharul si mixam bine de tot pina se obtine o bezea tare.


Faina o punem in ploaie, putin cate putin si cu ajutorul unei spatule amestecam usor de jos in sus sa se incorporeze toata faina amestecata cu praful de copt, avand grija sa nu se lase albusurile.


Punem stafidele bine scurse, nuca de cocos( eu am pus putina si verde), coaja de lamaie, amestecand incet.


O forma de guguluf o ungem cu unt si o tapetam cu faina apoi asezam in ea compozitia obtinuta,


Deasupra radem cu cutitul ciocolata(optional) si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 30-40 de minute.


Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca, il pudram apoi cu zahar praf si il portionam pe o farfurie.


Pofta mare sa aveti !

 

TIPS-URI

1

Este minunat alaturi de un pahar cu lapte caldut...

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf din albusuri, cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Anamaria7 1

10.05.2011, 23:06

statiune? vacantaaa? relaxare placuta si sa faci mai multe checuri ca sigur o sa miroasa dupa tine si n-o sa=ti mai ramana nimic la cat va trebui sa imparti

divainbucatarie 1

11.05.2011, 08:16

cristiana_dana 1

11.05.2011, 13:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de post cu budinca si jeleu