Guguluf din albusuri, cu stafide

de Sidy in Prajituri, 10 Mai 2011 | 4757 vizualizari

 

Este prajitura preferata a nepotelului meu si cum aveam albusuri la congelator am facut bunatatea asta....
Va servesc si pe voi , daca va face placere.
Saptamana viitoare am sa merg in statiune asa ca un chec din acesta ma va insoti cu siguranta...

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar faina
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • esenta de migdale
  • 100 g stafide
  • vanilie Bourbon
  • praf de copt cu sofran
  • 2-3 linguri nuca de cocos
  • putina ciocolata(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf din albusuri, cu stafide:

Punem stafidele intr-un bol, le acoperim cu apa si adaugam cateva picaturi de esenta de migdale.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Adaugam apoi zeama de lamaie si mixam din nou sa se intareasca iar albusurile.

Adaugam zaharul si mixam bine de tot pina se obtine o bezea tare.

Faina o punem in ploaie, putin cate putin si cu ajutorul unei spatule amestecam usor de jos in sus sa se incorporeze toata faina amestecata cu praful de copt, avand grija sa nu se lase albusurile.

Punem stafidele bine scurse, nuca de cocos( eu am pus putina si verde), coaja de lamaie, amestecand incet.

O forma de guguluf o ungem cu unt si o tapetam cu faina apoi asezam in ea compozitia obtinuta,

Deasupra radem cu cutitul ciocolata(optional) si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 30-40 de minute.

Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca, il pudram apoi cu zahar praf si il portionam pe o farfurie.

Pofta mare sa aveti !

TIPS-URI

1

Este minunat alaturi de un pahar cu lapte caldut...

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf din albusuri, cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (16)

Anamaria7 1

10.05.2011, 23:06

statiune? vacantaaa? relaxare placuta si sa faci mai multe checuri ca sigur o sa miroasa dupa tine si n-o sa=ti mai ramana nimic la cat va trebui sa imparti

divainbucatarie 1

11.05.2011, 08:16

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocale si migdale- Philips Multicooker