Prajitura "Kinder Pinguin"

de miremirc in Prajituri, 5 Dec 2012 | 27158 vizualizari

 

Aceasta prajitura este pentru cei care poarta numele Sfantului Nicolae si pentru toti cei care citesc acest site !! La multi ani cu sanatate multa !!!

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 lg gris
  • 5 lg faina
  • 5 lg cacao
  • 5 lg miere
  • 15 g praf de copt (1,5 plicuri)
  • un praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei
  • Crema :
  • 700 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
  • 2 plicuri intaritor pentru frisca (sau 1 plic gelatina granulata)
  • 3 lg lapte condensat (sau la conserva sau chiar lapte)
  • 2 lg miere
  • 1 lg esenta de vanilie
  • Glazura 1 (peste crema) :
  • 120 g ciocolata
  • 70 g unt
  • 1 lg apa
  • 2 lg ulei
  • Glazura 2 (decor) :
  • 220 g ciocolata
  • 100 g unt
  • 3 lg ulei
  • 1 lg apa
  • 1 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Kinder Pinguin":

Blat : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam galbenusurile, zaharul, si zaharul vanilat, uleiul treptat, mierea , laptele, iar la final ingredientele uscate : faina amestecata cu praful de copt, cacao si gris. Ingredientele uscate le incorporam cu ajutorul unei linguri, amestecand de jos in sus, de cateva ori, pentru a nu se lasa compozitia. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 blaturi intr-o forma dreptunghiulara (32*35 cm) , care am uns-o cu putin ulei si apoi am tapetata-o cu hartie de copt.


Crema : mixam smantana pentru frisca pana se intareste (sau frisca lichida), , adaugam praful de intaritor pentru frisca, mierea, laptele condensat si esenta de vanilie. Daca folositi smantana pentru frisca, mai adaugati 3 lg zahar pudra. Jumatate din crema o intindem peste primul blat.


Glazura 1 (peste crema) : punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu , pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza. Aceasta glazura o intindem peste jumatatea de crema intinsa peste primul blat si o dam la rece pana se intareste (fiind frig, am scos-o afara si in 10 minute s-a intarit ;) ) - altfel riscam sa se amestece cu crema.


Peste glazura 1 intarita , intindem restul de crema .


Asezam blatul al doilea si pregatim glazura 2.


Glazura 2 ( decor ) : amestecam toate ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic, pana se omogenizeaza, la fel ca pentru glazura 1.Lasam glazura 2 putin sa se racoreasca, apoi o intindem peste blatl al doilea si dam la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.


Dupa ce prajitura a stat ceva vreme la rece. o taiem cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.


Absolut delicioasa ! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Kinder Pinguin"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Ubulika 1

08.12.2012, 11:42

babi5 1

17.12.2014, 19:34

kytz 1

14.01.2017, 17:16

foarte frumoasă și bună!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder Pingui