Prajitura "Kinder Pinguin"

de miremirc in Prajituri, 5 Dec 2012 | 35938 vizualizari

 

Aceasta prajitura este pentru cei care poarta numele Sfantului Nicolae si pentru toti cei care citesc acest site !! La multi ani cu sanatate multa !!!

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 lg gris
  • 5 lg faina
  • 5 lg cacao
  • 5 lg miere
  • 15 g praf de copt (1,5 plicuri)
  • un praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei
  • Crema :
  • 700 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
  • 2 plicuri intaritor pentru frisca (sau 1 plic gelatina granulata)
  • 3 lg lapte condensat (sau la conserva sau chiar lapte)
  • 2 lg miere
  • 1 lg esenta de vanilie
  • Glazura 1 (peste crema) :
  • 120 g ciocolata
  • 70 g unt
  • 1 lg apa
  • 2 lg ulei
  • Glazura 2 (decor) :
  • 220 g ciocolata
  • 100 g unt
  • 3 lg ulei
  • 1 lg apa
  • 1 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Kinder Pinguin":

Blat : albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam galbenusurile, zaharul, si zaharul vanilat, uleiul treptat, mierea , laptele, iar la final ingredientele uscate : faina amestecata cu praful de copt, cacao si gris. Ingredientele uscate le incorporam cu ajutorul unei linguri, amestecand de jos in sus, de cateva ori, pentru a nu se lasa compozitia. Impartim compozitia in 2 parti egale si coacem 2 blaturi intr-o forma dreptunghiulara (32*35 cm) , care am uns-o cu putin ulei si apoi am tapetata-o cu hartie de copt.

Crema : mixam smantana pentru frisca pana se intareste (sau frisca lichida), , adaugam praful de intaritor pentru frisca, mierea, laptele condensat si esenta de vanilie. Daca folositi smantana pentru frisca, mai adaugati 3 lg zahar pudra. Jumatate din crema o intindem peste primul blat.

Glazura 1 (peste crema) : punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu , pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza. Aceasta glazura o intindem peste jumatatea de crema intinsa peste primul blat si o dam la rece pana se intareste (fiind frig, am scos-o afara si in 10 minute s-a intarit ;) ) - altfel riscam sa se amestece cu crema.

Peste glazura 1 intarita , intindem restul de crema .

Asezam blatul al doilea si pregatim glazura 2.

Glazura 2 ( decor ) : amestecam toate ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic, pana se omogenizeaza, la fel ca pentru glazura 1.Lasam glazura 2 putin sa se racoreasca, apoi o intindem peste blatl al doilea si dam la frigider pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.

Dupa ce prajitura a stat ceva vreme la rece. o taiem cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Absolut delicioasa ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Kinder Pinguin"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Ubulika 1

08.12.2012, 11:42

babi5 1

17.12.2014, 19:34

kytz 1

14.01.2017, 17:16

foarte frumoasă și bună!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder Maxi King