Prajitura KISS

de Aletta in Prajituri, 1 Ian 2017 | 4465 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
O bunatate de prajitura!!!

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri de zahar
  • un praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 6 linguri de ulei
  • 200 g faina

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • 200 g unt Pilos 82% grasime
  • zahar dupa gustul fiecaruia (eu am pus 5 linguri cu varf)

Glazura 1:

  • 7 albusuri
  • 21 linguri de zahar

Glazura 2 :

  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri apa
  • unt cat o nuca (20-30 g)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura KISS:

1. Am inceput prin a face aluatul pentru foi: Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu uleiul ca la maioneza, apoi se pune faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se formeaza o bila de aluat, care se cantareste si se taie in 2, incat sa ne iasa 2 foi egale care se coc pe dosul tavii cam 15 minute fiecare la 180 de grade C, in cuptorul preincalzit. Foile se pun deoparte la racit.

2. Se face o budinca. Laptele se pune pe foc apoi se adauga budinca de vanilie amestecata cu zaharul. Se lasa la racit. Cand e rece, se amesteca cu 200 g unt lasat inainte la temperatura camerei. Se mixeaza bine, apoi se pune treptat din crema racita.

3. Pentru prima glazura, se bat spuma albusurile, apoi se adauga treptat cele 21 de linguri de zahar, si se pun pe baie de aburi pana se face bezeaua.
 

4.Pentru a 2 a glazura, se pune intr-o cratita pe foc mic zaharul, untul, cacaua si apa.

ASAMBLARE:

intre cele 2 foi se pune crema, apoi vine bezeaua, apoi se stropeste cu glazura de ciocolata. Se da la frigider peste noapte.

 

TIPS-URI

1

se poate adauga baton de vanilie in crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura KISS" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Aletta 1

02.01.2017, 13:41

mihaelar63 1

04.01.2017, 02:09

Placee !!!

Aletta 1

04.01.2017, 11:41

mersiiii

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Prajitura glazurata