Prajitura KISS

de Aletta in Prajituri, 1 Ian 2017 | 16079 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
O bunatate de prajitura!!!

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri de zahar
  • un praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 6 linguri de ulei
  • 200 g faina

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • 200 g unt Pilos 82% grasime
  • zahar dupa gustul fiecaruia (eu am pus 5 linguri cu varf)

Glazura 1:

  • 7 albusuri
  • 21 linguri de zahar

Glazura 2 :

  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri apa
  • unt cat o nuca (20-30 g)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura KISS:

1. Am inceput prin a face aluatul pentru foi: Galbenusurile se freaca cu zaharul si cu uleiul ca la maioneza, apoi se pune faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se formeaza o bila de aluat, care se cantareste si se taie in 2, incat sa ne iasa 2 foi egale care se coc pe dosul tavii cam 15 minute fiecare la 180 de grade C, in cuptorul preincalzit. Foile se pun deoparte la racit.

2. Se face o budinca. Laptele se pune pe foc apoi se adauga budinca de vanilie amestecata cu zaharul. Se lasa la racit. Cand e rece, se amesteca cu 200 g unt lasat inainte la temperatura camerei. Se mixeaza bine, apoi se pune treptat din crema racita.

3. Pentru prima glazura, se bat spuma albusurile, apoi se adauga treptat cele 21 de linguri de zahar, si se pun pe baie de aburi pana se face bezeaua.
 

4.Pentru a 2 a glazura, se pune intr-o cratita pe foc mic zaharul, untul, cacaua si apa.

ASAMBLARE:

intre cele 2 foi se pune crema, apoi vine bezeaua, apoi se stropeste cu glazura de ciocolata. Se da la frigider peste noapte.

TIPS-URI

1

se poate adauga baton de vanilie in crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura KISS" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

ieri la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

Reteta de prajitura Ilinca

pe 17.03 la 21:05

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness si blat cu ciocolata