Prajitura Krantz

de gaby_duceag in Prajituri, 28 Dec 2012 | 47237 vizualizari

 

O prajitura pe gustul meu, dulce si cremoasa, cu care "ma satur":)) nefiind nevoie sa mananc jumatate de tava ca sa simt ca pap ceva dulce, doua patratele fiind suficiente :P.Usor migaloasa, dupa ce am terminat de asamblat am zis ca n-o mai fac niciodata :)), dar merita ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
  • 12 albusuri
  • 300 gr nuca macinata
  • 3 linguri amidon
  • 24 linguri zahar
  • Crema
  • 12 galbenusuri
  • o cana zahar pudra
  • 300 gr unt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml lapte
  • Krantz
  • 200 gr nuci
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Krantz:

Vom preparara 3 foi.


Pentru o foaie vom mixa spuma 4 albusuri apoi vom adauga in ploaie 8 linguri de zahar si vom mixa pana ce zaharul este complet topit.


Adaugam 100 gr nuca macinata si o lingura amidon (sau faina) si omogenizam usor.


Pregatim o tava de 20/30 cm pe care o tapetam cu hartie pentru copt pe care o ungem cu unt.


Cu ajutorul unei linguri distribuim compozitia uniform pe hartia de copt.


Bagam tava in cuptorul preincalzit si coacem 15 minute la foc mediu apoi intredeschidem usa cuptorului si mai coacem 5 minute. Aici depinde de cuptorul fiecaruia, foile trebuie sa fie aurii si crocante la suprafata. Poate fi necesar sa le coaceti chiar numai cu usa cuptorului intredeschisa.


Nu le dezlipiti de hartie, o veti face la asamblarea prajiturii.


Procedati la fel si cu celelalte doua foi.


Pentru crema frecati intr-un bol metalic galbenusurile cu zaharul pudra, apoi adaugati laptele, omogenizati si puneti vasul pe baie de abur.


Amestecati continuu cam..20 minute (migalos, nu? :))) )pana obtineti un amestec cremos, legat.


Raciti complet amestecul de galbenusuri, adaugati zaharul vanilat si puneti cate o lingura peste untul batut spuma, mixand usor sa se omogenizeze bine.


Krantz - prajiti usor nuca.


Caramelizati zaharul pana capata culoarea chihlimbarului si adaugati nuca prajita. Amestecati cateva secunde pe foc.


Intindeti amestecul pe o bucata de folie de aluminiu si lasati sa se raceasca.


Rece il tocati cu un cutit (se face mizerie...stiu :)) ).


Eu am dat o parte din nuca caramelizata prin masina de tocat.


Asamblare


Asezati prima foaie, intindeti uniform 1/3 din crema, dezlipiti hartia usor si asezati si a doua foaie (daca nu va descurcati asezati foaia cu tot cu hartie peste cealalta foaie unsa (printr-o miscare ferma, de rasturnare ,apoi dezlipiti mai usor hartia).


Ungeti cu crema, asezati si ultima foaie pe care intindeti crema ramasa apoi distribuiti uniform nuca caramelizata.


Pastrati prajitura la rece si o portionati in momentul servirii.


Sursa


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Krantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

andreeaelena_86 1

24.11.2013, 23:26

pot folosi uleiin loc de unt?

laura2002 1

25.11.2013, 11:41

Krystyan Trendy 1

13.12.2013, 13:10

grozava

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura multicolora