Prajitura la metru cu crema caramel

de Miha in Prajituri, 31 Ian 2012 | 5138 vizualizari

 

La multi ani Anca!

 

INGREDIENTE

  • Blatul maro:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao neagra
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  •  Blatul alb:
  • Cantitatile si modul de preparare sunt aceleasi ca si la blatul maro, doar ca vom elimina cacaoa.
  • Pentru crema:
  • 12 linguri zahar
  • 1 litru lapte
  • 75 g amidon
  • 100 g unt
  • Pentru decor:
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar (de preferat pudra)
  • 1 intaritor de frisca (doar daca este necesar)
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura la metru cu crema caramel:

Blat maro:


Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema. Se adauga esenta de rom.



Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Se rastoarna compozitia de galbenusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi si faina amestecata cu cacao si praful de copt.



Se omogenizeaza si se toarna compozitia intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor la foc mediu pentru ~jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.


Blatul alb:



Cantitatile si modul de preparare sunt aceleasi ca si la blatul maro, doar ca vom elimina cacaoa.


Crema:


Zaharul se caramelizeaza. Se va carameliza atat cat va place sa fie de intens gustul de caramel. Atentie insa sa nu-l ardeti prea tare, caci va fi amar.



Laptele se infierbanta si se toarna peste zaharul caramelizat, apoi se fierbe la foc mic pana se dizolva caramelul.



Amidonul il "desfacem" cu putin lapte cu caramel, apoi il turnam in vasul cu lapte si caramel. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa. Dam deoparte, adaugam untul moale la temperatura camerei si omogenizam. Dam la rece pana se intareste.



Checurile racite se taie felii, cam de un deget grosime.



Vom incepe sa asamblam prajitura, punand feliile de chec "in picioare", ca si cum am reconstrui checul. Ungem fiecare felie cu crema si alternam culorile, una alba, una maro.


Decor:


Smantana rece se bate cu mixerul la viteza mica pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste bine. Daca este necesar se adauga si un intaritor de frisca.



Imbracam totul cu frisca batuta si acoperim cu un strat de bombonele colorate.



In momentul servirii feliile se taie oblic. Se obtin astfel feliile dungate.



De obicei, eu nu insiropez prajiturile. Daca voua va plac prajiturile insiropate o puteti face.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura la metru cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Teo 1

01.02.2012, 21:55

Miha, mai ai macar 1 cm?e prajitura preferata a fetei mele!

Miha 1

01.02.2012, 22:34

mihaelar63 1

02.02.2012, 01:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post)