Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita

de gaby_duceag in Dulciuri, 10 Mar 2015 | 5864 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura Lamingtons/Prajitura Tavalita
    • Pentru blat
    • 3 oua
    • 50 ml lapte
    • 50 ml ulei
    • 100 gr zahar tos
    • 250 gr faina alba
    • o lingurita praf de copt
    • o lingura zeama lamaie
    • un vf cutit sare
    • o lingurita extract de vanilie
    • Pentru glazura
    • 200 gr unt
    • 50 gr cacao
    • 250 gr zahar
    • 1/2 lingurita rom sau Amaretto
    nuca de cocos -100 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita:

Blat



  1. Separa albusurile de galbenusuri.

  2. Amesteca galbenusurile cu laptele, uleiul si vanilia.

  3. Albusurile mixeaza-le spuma apoi adauga zaharul treptat. mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.

  4. Adauga amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma.

  5. Cerne faina impreuna cu praful de copt si-adauga in compozitie. Pune si zeama de lamaie.

  6. Omogenizeaza amestecand totul de jos in sus.

  7. Toarna compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.

  8. Coace blatul la 170 grade pana prinde o culoare frumoasa la suprafata.

  9. Lasa la racit apoi taie-l in cuburi. Mie mi-au iesit 28 bucati dar depinde cat de mari le taiati.


Glazura



  1. Pune toate ingredientele intr-un vas pe foc.

  2. Amesteca in continuu pana la omogenizare si lasa la fiert pana incepe sa se ingroase si are consistenta putin mai fluida decat mierea.

  3. Opreste focul si lasa sa se raceasca putin.

  4. Inteapa cu furculita cate un cub de blat si trece-l prin siropul cald, apoi pune-l intr-o farfurie in care ai pus nuca de cocos si invarte-l pe toate partile.

  5. Procedeaza la fel cu tot blatul si toata glazura.

  6. Daca se ingroasa glazura prea mult in timp ce se raceste, mai pune-o putin pe foc


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

miki_a 1

11.03.2015, 17:26

Pentru aspectul deosebit!

gaby_duceag 1

12.03.2015, 10:22

multumesc

mihaelar63 1

16.05.2017, 02:16

E sofisticata , zau ! Denumirea am mai auzit dar nu stiam la ce corespunde Imi trezeste amintiri din.. adolescenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert cuburi cu miere si nuca de cocos