Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita

de gaby_duceag in Dulciuri, 10 Mar 2015 | 6853 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura Lamingtons/Prajitura Tavalita
    • Pentru blat
    • 3 oua
    • 50 ml lapte
    • 50 ml ulei
    • 100 gr zahar tos
    • 250 gr faina alba
    • o lingurita praf de copt
    • o lingura zeama lamaie
    • un vf cutit sare
    • o lingurita extract de vanilie
    • Pentru glazura
    • 200 gr unt
    • 50 gr cacao
    • 250 gr zahar
    • 1/2 lingurita rom sau Amaretto
    nuca de cocos -100 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita:

Blat



  1. Separa albusurile de galbenusuri.

  2. Amesteca galbenusurile cu laptele, uleiul si vanilia.

  3. Albusurile mixeaza-le spuma apoi adauga zaharul treptat. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.

  4. Adauga amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma.

  5. Cerne faina impreuna cu praful de copt si-adauga in compozitie. Pune si zeama de lamaie.

  6. Omogenizeaza amestecand totul de jos in sus.

  7. Toarna compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.

  8. Coace blatul la 170 grade pana prinde o culoare frumoasa la suprafata.

  9. Lasa la racit apoi taie-l in cuburi. Mie mi-au iesit 28 bucati dar depinde cat de mari le taiati.


Glazura



  1. Pune toate ingredientele intr-un vas pe foc.

  2. Amesteca in continuu pana la omogenizare si lasa la fiert pana incepe sa se ingroase si are consistenta putin mai fluida decat mierea.

  3. Opreste focul si lasa sa se raceasca putin.

  4. Inteapa cu furculita cate un cub de blat si trece-l prin siropul cald, apoi pune-l intr-o farfurie in care ai pus nuca de cocos si invarte-l pe toate partile.

  5. Procedeaza la fel cu tot blatul si toata glazura.

  6. Daca se ingroasa glazura prea mult in timp ce se raceste, mai pune-o putin pe foc


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

miki_a 1

11.03.2015, 17:26

Pentru aspectul deosebit!

gaby_duceag 1

12.03.2015, 10:22

multumesc

mihaelar63 1

16.05.2017, 02:16

E sofisticata , zau ! Denumirea am mai auzit dar nu stiam la ce corespunde Imi trezeste amintiri din.. adolescenta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5380 puncte

mirela0911

3954 puncte

oanapl

3874 puncte

RODIMUR

2979 puncte

mihaelar63

2587 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu zmeura
  • 29

    MI

  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii uscate la soare

ieri la 18:28

Gem de mure

de Ancutsa 6

ieri la 17:35

Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor

de Ancutsa 6

ieri la 17:21

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos