Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita

de gaby_duceag in Dulciuri, 10 Mar 2015 | 8851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura Lamingtons/Prajitura Tavalita
    • Pentru blat
    • 3 oua
    • 50 ml lapte
    • 50 ml ulei
    • 100 gr zahar tos
    • 250 gr faina alba
    • o lingurita praf de copt
    • o lingura zeama lamaie
    • un vf cutit sare
    • o lingurita extract de vanilie
    • Pentru glazura
    • 200 gr unt
    • 50 gr cacao
    • 250 gr zahar
    • 1/2 lingurita rom sau Amaretto
    nuca de cocos -100 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita:

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Amesteca galbenusurile cu laptele, uleiul si vanilia.
  3. Albusurile mixeaza-le spuma apoi adauga zaharul treptat. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
  4. Adauga amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma.
  5. Cerne faina impreuna cu praful de copt si-adauga in compozitie. Pune si zeama de lamaie.
  6. Omogenizeaza amestecand totul de jos in sus.
  7. Toarna compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
  8. Coace blatul la 170 grade pana prinde o culoare frumoasa la suprafata.
  9. Lasa la racit apoi taie-l in cuburi. Mie mi-au iesit 28 bucati dar depinde cat de mari le taiati.

Glazura

  1. Pune toate ingredientele intr-un vas pe foc.
  2. Amesteca in continuu pana la omogenizare si lasa la fiert pana incepe sa se ingroase si are consistenta putin mai fluida decat mierea.
  3. Opreste focul si lasa sa se raceasca putin.
  4. Inteapa cu furculita cate un cub de blat si trece-l prin siropul cald, apoi pune-l intr-o farfurie in care  ai pus nuca de cocos si invarte-l pe toate partile.
  5. Procedeaza la fel cu tot blatul si toata glazura.
  6. Daca se ingroasa glazura prea mult in timp ce se raceste, mai pune-o putin pe foc

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

miki_a 1

11.03.2015, 17:26

Pentru aspectul deosebit!

gaby_duceag 1

12.03.2015, 10:22

multumesc

mihaelar63 1

16.05.2017, 02:16

E sofisticata , zau ! Denumirea am mai auzit dar nu stiam la ce corespunde Imi trezeste amintiri din.. adolescenta

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tavalita