Prajitura Londoni

de miremirc in Prajituri, 3 Iul 2011 | 13185 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 4 galbenusuri
  • 70 g zahar
  • 150 g unt
  • 250 g faina
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • marmelada de caise sau piersici

Glazura :

  • 150 g zahar
  • 150 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 albusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Londoni:

  Pentru aluat : amestecam toate ingredientele bine de tot , intindem aluatul obtinut pe masa de lucru, cu sucitorul si il punem in tava neunsa si fara faina; foaia se poate rupe, dar nu e nici o problema deoarece o asezam frumos in tava (25*35 cm) cu ajutorul mainilor.

Aluatul din tava il ungem cu marmelada de caise .
Pentru glazura : mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilat, iar la final incorporam nucile macinate . Intindem compozitia peste marmelada din tava.

  Dam la cuptor pentru cca 30 de minute; facem testul cu scobitoarea .Lasam sa se raceasca si apoi taiem felii.

  Sursa : Carmen

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Londoni" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu banane si iaurt