Prajitura Londoni

de miremirc in Prajituri, 3 Iul 2011 | 11682 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 4 galbenusuri
  • 70 g zahar
  • 150 g unt
  • 250 g faina
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • marmelada de caise sau piersici

Glazura :

  • 150 g zahar
  • 150 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 albusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Londoni:

  Pentru aluat : amestecam toate ingredientele bine de tot , intindem aluatul obtinut pe masa de lucru, cu sucitorul si il punem in tava neunsa si fara faina; foaia se poate rupe, dar nu e nici o problema deoarece o asezam frumos in tava (25*35 cm) cu ajutorul mainilor.

Aluatul din tava il ungem cu marmelada de caise .
Pentru glazura : mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilat, iar la final incorporam nucile macinate . Intindem compozitia peste marmelada din tava.

  Dam la cuptor pentru cca 30 de minute; facem testul cu scobitoarea .Lasam sa se raceasca si apoi taiem felii.

  Sursa : Carmen

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Londoni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de crinkles cu portocala

de laura_n 7

la 15:22

Supă/ Cremă de linte

pe 01.12 la 20:23

Mazare congelata pentru iarna

pe 30.11 la 20:49

Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

pe 27.11 la 15:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2547 puncte

Caty

1370 puncte

Panacris

1300 puncte

vasimur

1195 puncte

Constelatialeu

1156 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza