Prajitura Madalina

de Constelatialeu in Dulciuri, 29 Mai 2016 | 1598 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac Prajitura Valurile Dunarii, dar m-am sucit pe parcurs, ca asa fac eu, sunt mai sucita, sarita de pe fix......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 250 g margarina rama maestro
  • 220 g zahar
  • 250 g faina
  • 100 g nuci prajite si taiate grosier
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 1 lingura cu cacao
  • 400 g visine
  • Crema 1
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 60 ml lapte
  • 1 pliculet vanilie bourbon Dr.Oetker
  • 10 g gelatina ( 6 foite de gelatina)
  • 250 g mascarpone
  • Frisca
  • 250 g smantana dulce peste 30% grasime
  • 60 ml lapte
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • Crema 2
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata trilogia Schogetten
  • 200 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • Krant
  • 150 g zahar
  • 200 g nuci prajite
  • Decor
  • visine trase-n ciocolata
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Madalina:

Blat:Separam albusurile de galbenusuri. batem albusurile cu un praf desare pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam bine, topim margarina si o adaugam peste galbenusuri , mixam foarte bine, apoi adaugam faina si praful de copt cernute, omogenizam.Apoi adaugam nucile taiate grosier, la final incorporam albusul batut spuma, cu miscari lente de jos in sus.Oprim cca 5-6 linguri din compozitie in care adaugam cacao. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 24/36 cm. Turnan compozitia in tava, apoi cu o lingurita punem din loc in loc compozitia cu cacao, apoi cu ajutorul unui bat de frigarui amestecam compozitiile, trecem visinile pin zahar si le asezam in compozitie. Dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca, cand s-a racit bine ne apucam de crema.


Crema 1. Intr-o craticioara punem cele 3 oua, zaharul, vanilia bourbon si laptele, omogenizam bine, apoi adaugam ciocolata si punem pe foc, amestecand bine pana ce se topeste ciocolata si incepe sa se ingroasa. Separat hidratam gelatina cu apa rece. Cand crema s-a ingrosat, tragem de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine, omogenizam bine. lasam sa se raceasca cat timp facem frisca.


Frisca: Smantana dulce, care este foarte groasa, o punem intr-un castron, adaugam laptele si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o frisca tare, apoi adaugam si mascarponele. Apoi incorporam amestecul in crema de oua.


Luam tava in care am copt blatul, punem folie alimentara, asezam blatul racit si turnam crema peste blat, dam tava la rece si ne ocupam de krant si visinele trase-n ciocolata.


Krant:Punem la topit zaharul, cand devine lichid adaugam nuca prajita, omogenizam bine si intindem krantul pe un fund uns cu ulei, aplatizam bine si lasam la racit, cand s-a racit il bagam in robot si-l maruntim.


Visinele scurse de zeama le asezam pe hartie de copt si turnam ciocolata topita peste ele, dam la frigider sa se intareasca.


Dupa ce crema 1 s-a intarit pregatim crema 2.


Crema 2: Intr-o cratita cu fund dublu punem ciocolata cu lapte si ciocolata trilogia, adaugam frisca lichida si punem pe foc pana se topeste, grija sa nu atinga punctul de fierbere. Tragem de pe foc si adaugam krantul maruntit.Scoatem tava din frigider, intindem crema doi, asezam visinele trase-n ciocolata si bagam din nou la frigider, lasam cateva ore pana se intareste bine si crema a doua. Portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Sper ca n-am uitat nimic, daca am uitata ma trageti de maneca....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Madalina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

30.05.2016, 20:34

Sper ca mi-ai pastrat si mie, ca altfel te bat

Constelatialeu 1

30.05.2016, 21:39

Multam dragutilor !

Constelatialeu 1

30.05.2016, 21:40

Rocsi sa o bati pe Mada, ca sunt ale ei.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu fructe si inghetata