Stelute cu nuca si portocala

de T I M E A in Dulciuri, 9 Dec 2012 | 4857 vizualizari

 

V-am mai zis ca imi plac mult fursecurile si acum ca e iarna si se apropie Craciunul, am un motiv in plus sa fac mai multe. Cele de mai jos sunt foarte fragede si aromate cu nuca, scortisoara si portocala. Vi le recomand cu drag pentru Mos Craciun :)

 

INGREDIENTE

  • 125 gr margarina Rama
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri suc de portocala (puteti pune si apa)
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • 1 plic zahar vanilat
  • 60 gr nuca macinata
  • 160-170 gr faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Glazura:
  • aprox 12 lingurite zahar pudra
  • suc de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu nuca si portocala:

Margarina o frecam bine cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam nuca, sucul si coaja de portocala si scortisoara si amestecam. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, pana putem amesteca cu lingura, apoi turnam pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat usor fraged si usor lipicios.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Cand il scoatem din frigider il lasam pe masa aprox 10 min. inainte de folosire.

Intidem aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si decupam stelute.

Asezam stelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 15-17 minute.

In acest timp pregatim urmatoarea tava cu stelute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Amestecam bine zaharul pudra cu cateva lingurite de suc proaspat de portocala si ungem stelutele cu aceasta glazura. Le puteti lasa asa simple sau ornate cu bombonele.

Ce bine e sa stai in casa la caldura, sa privesti pe geam cat de frumos ninge si sa savurezi o cana de cafea si niste fursecuri delicioase! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu nuca si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

T I M E A 1

10.12.2012, 16:32

Mihaela cand vrei Eu le-am facut sa le mananc dimineata la cafea , dar sunt bune si peste o saptamana

cristeena20 1

18.12.2012, 13:42

Arata asa de bine si de perfecte!!!!bravo Timea

T I M E A 1

18.12.2012, 14:05

multumesc Cristina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies