Cozonac pufos cu cacao, nuca si stafide

de mirela0911 in Dulciuri, 29 Apr 2011 | 7025 vizualizari

 

Cand am vazut cozonacul Oanei asa pofta mi-a facut ca de Paste l-am executat. Atat de incantata am fost de felul in care mi-a iesit si de bun ce a fost, incat il voi mai face cu siguranta. Aaaaa........si a fost pt prima oara ca am facut cozonac.

 

INGREDIENTE

  • 800g faina
  • 1 lgt sare
  • 125g unt moale
  • 4 oua
  • 150g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 30g drojdie proaspata
  • Pt. umplutura:
  • 2 albusuri
  • 4 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 150 g nuca macinata
  • 50 g stafide inmuiate in esenta de rom
  • Pt. uns:
  • 1 ou
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu cacao, nuca si stafide:

Eu nu am o INTELIGENTA asa ca am facut totul manual.


Intr-un vas se cerne faina si se face o gaura in mijloc. Pe margini se presara sarea iar in mijloc se pune untul moale si maiaua facuta din 100 ml lapte, drojdia si zaharul (acestea s-au amestecat in laptele caldut pana s-au dizolvat). Se amesteca usor incorporandu-se faina putin cate putin. 2 oua intregi si 2 galbenusuri se bat bine, se adauga la aluat apoi se pune si restul de lapte si coaja rasa de lamaie. In acest moment incepem sa framantam aluatul cu mana.Si framantam, si framantam pana iese un aluat care nu se mai lipeste de mana. Il lasam sa dospeasca acoperit intr-un loc ferit de curenti de aer cca 1 ora.


Pt umplutura, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga cacaoa, nuca si stafidele inmuiate.


Dupa ce si-a dublat volumul, se ia aluatul si se imparte in doua. Ungem masa de lucru cu ulei si intindem o parte in forma dreptunghiulara. Jumatate din umplutura o intindem peste aluat dupa care rulam pe lungime. Inainte de a pune in tava tapetata cu hartie de copt il rasucim putin. La fel procedam cu cealalta parte, il punem in tava si lasam sa mai dospeasca inca 45 minute.


Se unge cu oul bine batut dupa care se presara deasupra zahar. Se da la cuptor pt aprox 35 minute. Iese o minunatie de cozonac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu cacao, nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

02.05.2011, 13:53

mena29 1

02.05.2011, 17:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuca