Prajitura magica

de Tabita _ in Dulciuri, 23 Oct 2013 | 46663 vizualizari

 

O prajitura foarte delicioasa, rapida, asemanatoare la gust cu batoanele Snickers.
Tava: 22 cm diametru
Multumesc Alina- ExploraCuisine pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt
  • 150 g biscuiti
  • 100 g cocos
  • 150 g ciocolata taiata in bucatele mici
  • 100 g nuci + migdale
  • 400 ml lapte condensat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura magica:

Untul se topeste in cuptorul cu microunde si se toarna in tava.

Biscuitii se zdrobesc si se presara peste unt intr-un strat cat mai uniform, fara sa apasam. 

Cocosul se presara peste biscuiti uniform.

Peste cocos se pune ciocolata.

Se taie marunt nuca si migdalele si se aseaza in strat uniform.

Peste nuca se adauga in start cat mai uniform laptele condensat.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 170°-180°C timp de 25-30 de minute, pana incepe sa se rumeneasca putin.

Se lasa sa se raceasca complet, Se da la frigider pentru minim cateva ore sau peste noapte. Apoi se taie cu un cutit bine ascutit dupa preferinta. Se poate pastra la frigider. 

Atenitie! Nu amestecati straturile, doar asezati strat peste strat.

TIPS-URI

1

Nucile se pot inlocui cu alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura magica" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Desteapta