Prajitura Maria-Elena

de Constelatialeu in Dulciuri, 26 Aug 2015 | 7153 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Burdulea56........

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • Blatul 2
  • 6 albusuri
  • 250 g nuca macinata
  • 6 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • 2 linguri faina
  • Crema
  • 2 pachete de unt 65 % grasime
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri cacao
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Maria-Elena:

Blatul 1: Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate din nou pana obtinem o bezea tare, se adauga galbenusurile unul cate unul. La final se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunile 28/40 cm, se intinde compozitia si se da tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit.


Blatul 2: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Apoi adaugam nuca macinata,praful de copt si faina,omogenizam.Coacem blatul in aceiasi tava ca si blatul 1 urmand aceiasi procedura.


Crema: Galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, faina si laptele se amesteca si apoi se pun pe foc ,amestacand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit. In doua castrone, punem cate un pachet de unt la temperatura camerei. Frecam untul sa devina spuma,apoi adaugam 2 linguri de cacao si jumatate din crema fiarta, omogenizam. Restul de crema fiarta si racita il amestecam cu al doilea pachet de unt.


Asamblare: Tava in care am copt blaturile o tapetam cu folie alimentara, asezam blatul 1 peste care intindem crema de cacao, apoi blatul 2 si crema alba, peste care radem ciocolata.Dam tava la frigider pentru cateva ore, apoi o portionam cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Maria-Elena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (24)

Rocsi 1

27.08.2015, 20:44

Grozav de buna!

Moni_alex 1

28.08.2015, 10:15

delicioasa

Satisfyyourcravings 1

28.08.2015, 13:07

Tare buna pare a fi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!