Tarta cu afine si prune.

de gaby_duceag in Dulciuri, 27 Aug 2011 | 2199 vizualizari

 

"La multi ani, Miha! Colega buclucasa :)) prietena, om harnic si priceput. Ani frumosi fie sa ai inainte "O tarta aromata si pufoasa, pe care eu..am scapat-o prea dulce.
Am gustat separat crema, afinele, pruna, erau de nota 10, dar nu gustasem..blatul ;)))
Am scapat prea mult zahar asa ca O REPET.
Reteta e grozava, vina mi-a apartinut ca am pus zahar cu punga :)))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 2/3 pahar faina
  • 3 linguri ulei
  • un vf cutit sare
  • crema
  • 100 gr unt
  • o lingurita scortisoara
  • 200 ml frisca
  • 100 gr Philadelphia
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 50 ml frisca
  • o lingura esenta vanilie
  • in plus
  • 300 gr afine + 2-3 linguri zahar
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu afine si prune.:

Se separa albusul de galbenus.
Albusurile se bat spuma impreuna cu sarea ,adaugand treptat, zaharul.
Se incorporeaza faina si uleiul amestecand usor .
Se toarna amestecul intr-o forma de tarta cu diametru de 22-24 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mic, pt aprox 30 minute,.
Se face testul cu scobitoarea.

Crema
Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, amidonul si cele 50 ml frisca.
Se pun pe foc intr-o craticioara cu fundul gros si se amesteca incontinuu pana ce amestecul se ingroasa.
Se raceste si se adauga scortisoara si vanilia.
Untul se freaca spuma , apoi se incorporeaza in crema cu oua.
Se mixeaza, separat, frisca si crema de branza apoi se amesteca adaugand si crema cu ou. Se omogenizeaza usor, e grozav de buna crema!

Cand blatul este rece, se intinde deasupra crema .

Afinele se amesteca cu zahar si se fierb la foc mic pana se ingroasa destul de mult, cat sa nu curga atunci cand le vom pune peste crema.

Se spala prunele, se scot samburii si se feliaza.
Se pun peste tarta , alaturi de afine.
Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine si prune." nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

jolygina 1

01.09.2011, 09:30

Angelina_Elena 1

30.01.2013, 20:09

ce frumos arata!

Bya Ralu 1

18.12.2015, 23:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de visine cu crema de iaurt.