Prajitura marmorata cu budinca

de deliciousflavours in Prajituri, 11 Sep 2012 | 5105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 100 ml apa
  • 150 gr faina
  • 100 gr faina grisata (in cazul in care gasiti, daca nu, folositi tot faina alba)
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Ingrediente budinca:
  • 600 ml lapte
  • 1 budinca de vanilie (sau care va place mai mult)
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu budinca:

Prima data vom pregati budinca (respecatand indicatiile de pe ambalaj) pentru a avea timp sa se raceasca. Din cand in cand amestecam, sa nu se formeze pielita deasupra sau acoperim cu o folie alimentara toata suprafata.

Mixam galbenusurile cu zaharul pana se deschide la culoare, adaugam treptat apa, apoi uleiul si continuam sa mixam. Incorporam cu ajutorul unei spatula faina amestecata cu praful de copt.

Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare, dupa care o incorporam treptat si usor in compozitia de galbenusuri.

Mai mult de jumatate din compozitie turnam intr-o tava (25X35cm) tapetata cu hartie de copt, iar in restul punem cacaoa, amestecam si turnam in fir subtire peste compozitia “alba”. Tragem usor cu furculita sa se amestece putin cele doua culori, apoi cu ajutorul unei linguri punem gramajoare din budinca de vanilie.

Dam tava in cuptorul preincalzit circa 40-45 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit complet este bine sa-l tinem la rece, deoarece riscam sa se altereze budinca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu budinca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Sim0na 1

12.09.2012, 18:26

Foarte frumoasa

MIUTA 1

13.09.2012, 19:08

Super,super buna

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu budinca