Prajitura cu praf de budinca

de Valyvalentyna in Prajituri, 25 Feb 2015 | 1924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 15 linguri de faina,
  • un praf de sare,
  • 12 linguri de zahar,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 1 pliculet de praf de copt,
  • 6 linguri de ulei,
  • 200 ml lapte,
  • coaja rasa de la o portocala,
  • 2 pliculete praf de budinca 1 cu gust de vanilie si 1 cu gust de capsuni,
  • 1 esenta vanilie,
  • un pumn de miez de nuca,
  • 3 linguri ciocolata topita.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu praf de budinca:

Am separat albusurile de galbenus si am batut albusurile spuma cu zaharul si praful de sare iar in galbenusuri am pus zaharul vanilat, esenta, praful de copt, uleiul, laptele caldut si coaja de portocala. Am mixat bine pana s-a omogenizat bine compozitia apoi turnam peste albusurile batute spuma. Cu grija amestecam de jos in sus, apoi punem faina in ploaie amestecand usor. Impartim in doua compozitia, iar in una din ele se pune praful de budinca cu gust de vanilie iar in cealalta se pune ceea cu gust de capsuni.


Tapetam o tava cu hartie de copt sau cu ulei si turnam prima compozitie cu gust de vanilie, presaram miez de nuca si bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt.10 minute, apoi scoatem tava si turnam peste ea ceea de a doua compozitie cu capsuni si bagam la cuptor pana se coace frumos.


Cand prajitura s-a copt se scoate si se lasa sa se raceasca apoi punem ciocolata topita deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu praf de budinca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

dantes 1

26.02.2015, 10:51

Super!

Valyvalentyna 1

27.02.2015, 08:56

Multumesc dantes

Bya Ralu 1

27.02.2015, 19:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu budinca si prune