Prajitura marmorata cu cirese negre

de T I M E A in Prajituri, 29 Mai 2014 | 2941 vizualizari

 

Pentru ca e a inceput sezonul fructelor de vara o sa cam intalniti din nou la mine prajituri usoare cu fructe. Asa cum e si acest blat simplu cu cirese. Dar nici nu ne trebuie mai mult langa cafea, ceai sau o limonada.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • un varf de sare
  • 170 gr zahar
  • 250-300 gr faina in functie de marimea oului
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura lapte
  • 400 gr cirese negre
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu cirese negre:

Mai intai pregatim ciresele, adica le spalam si le scoatem samburii.


Mixam spuma albusurile cu un varf de sare.


Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 2-3 minute alternand adaugarea zaharului cu apa fierbinte.


Urmeaza apoi galbenusurile frecate cu uleiul si mixam din nou.


La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.


Turnam compozitia intr-o tava (aprox 25/35 cm) tapetata cu hartie de copt.


Pastram din compozitie aprox 6-7 linguri pe care le omogenizam cu cacaua si o lingura de lapte.


Cu o lingurita trasam dungi cu compozitia de cacao apoi cu un betigas amestecam putin cu compozitia alba (vezi poze).


Deasupra asezam ciresele si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 de minute.


Scoatem din cuptor si apoi din tava si cand s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, feliem si servim.

 

TIPS-URI

1

Prajitura se poate face cu orice cirese proaspete sau congelate

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu cirese negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Corinuta 1

30.05.2014, 12:39

Uaaaiiiii!

T I M E A 1

30.05.2014, 13:04

Cori

mamaieelena 1

31.05.2014, 21:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Prajitura insiropata cu prune