Prajitura martipan

de miremirc in Prajituri, 27 Dec 2011 | 5109 vizualizari

 

by Tusha mea de la Sb :)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 9 albusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g nuci macinate
  • Crema :
  • 9 galbenusuri
  • 375 g zahar pudra
  • 130 g ciocolata cacao
  • 150 g unt
  • Glazura :
  • 150 g ciocolata
  • cacao
  • 50 g unt
  • 3 lg smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura martipan:

Pentru blat : Mixam intr-un bol albusurile spuma tara, adaugam zaharul treptat, iar la final dupa ce s-a topit zaharul incorporam nucile macinate. Blatul il intindem intr-o tava (d=39*26 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeneste putin .


Pentru crema : mixam galbenusurile cu zaharul pudra (eu am pus zahar normal si nu e prea ok...), apoi adaugam treptat ciocolata topita pe baie de aburi sau topita intr-o craticioara cu fundul dublu direct pe foc mic. Tot pe foc mic punem crema obtinuta, mixand in continuare pana se ingroasa. Adaugam si untul moale treptat.


Crema o intindem peste blatul cu nuca .


Pentru glazura : intr-o craticioara cu fund dublu, punem cele 3 ingrediente si le amestecam, pe foc mic, pana se omogenizeaza; lasam glazura sa se racoreasca putin (1 minut), apoi o intindem peste crema.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura martipan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mirela0911 1

27.12.2011, 22:04

delicioasa!!!

gaby_duceag 1

28.12.2011, 11:49

ceva de genul, am facut si eu doar ca am facut foi, nu un singur blat.
este o combinatie grozava!!

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:09

super buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu martipan