Prajitura Deliciu

de JulyCris in Prajituri, 13 Ian 2014 | 107678 vizualizari

 

Cand am mancat prima data din aceasta prajitura,papilele mele gustative,dansau... :) E extraordinara! Am facut-o la ziua fetiteti mele,la ziua sotului meu...credeti-ma ca era "bataie" pe ea printre invitati. Merita incercata!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr nuci maruntite si prajite
  • Blat
  • 7 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri faina
  • 4 linguri pesmet
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 500 gr frisca
  • 7 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri lapte
  • Separat
  • 1 pachet mare biscuiti Petit-Beurre
  • 1 plic capuccino
  • 300 grame Finetti,Nutella,etc.
  • 1 cana cafea indulcita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Deliciu:

Blat


Se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul. Faina,pesmetul,nuca macinata si praful de copt,se amesteca si se pun peste albusuri.Nuca maruntita(cele 300 gr) se aseaja pe hartie de copt in tava si peste se pune aluatul. Se baga la cuptorul preincalzit. Dupa ce s-a copt,se rastoarna pe o tava. Imediat se pun cele 300 gr Finetti(cand inca e fierbinte) si se intinde pe tot blatul. Se lasa sa se raceasca.


Crema


Cele 7 galbenusuri,impreuna cu laptele si zaharul se pun pe foc la bain marie pana se ingroasa ca o smantana. Se mesteca din cand in cand in compozitie pt omogenizare. Dupa ce se ingroasa,se ia de pe foc si se raceste bine.


Se adauga frisca batuta si se amesteca.Se pune peste aluatul racit jumatate din compozitie,apoi un strat de biscuiti Petit scufundati in cafea,apoi cealalta jumatate.Se niveleza frumos si se presara un plic de capuccino ca decor.Se da la frigider peste noapte ca sa se intrepatrunda aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Deliciu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

JulyCris 1

02.06.2014, 18:09

Lileakaty,cand pui ouale,zaharul si laptele pe foc pe baie de aburi(obligatoriu),trebuie sa lasi pana se ingroasa bine,nu doar sa se omogenizeze. Sa fie ca o budinca de vanilie. Apoi obligatoriu trebuie racita bine inainte de a adauga frisca batuta bine. Sper ca data viitoare sa iasa cum trebuie.

lileakaty 1

02.06.2014, 21:07

Copiii mi au spus ca data viitoare sa o fac la fel, pt ca eu m am tot scuzat.. le a placut enorm

Sweetie 1

14.12.2014, 14:21

Nucile se prajesc?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba radauteana
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura Deliciu