Prajitura Merisor

de Bya Ralu in Prajituri, 17 Iul 2013 | 1562 vizualizari

 

reteta este luata de la merisor:))) http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-merisor-48292.html foarte buna,multumesc>:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 500 g iaurt cremosso danone
  • 12 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • esenta vanilie si rom
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • Pentru umplutura:
  • 450 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 2 linguri de gris
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de merisoare deshidratate
  • coaja de lamaie
  • Pentru ornat:
  • 4-5 nectarine sau alte fructe
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Merisor:

Intr-un bol se bat ouale impreuna cu zaharul si uleiul. Se adauga iaurtul si in ploaie se adauga faina amestecata cu praful de copt, esentele si sarea. Va iesi o compozitie groasa ca de chec.


Branza se amesteca separat intr-un castron impreuna cu zaharul, grisul, ouale, merisoarele si coaja de lamaie.


Intr-o tava punem hartie de copt, adaugam 3/4 din aluat si il punem la cuptor pentru 15 minute. Scoatem tava, punem compozitia de branza si deasupra aranjam nectarinele taiate felii rontunde sau bucati mai mici. Aluatul ramas se pune in jurul fructelor cu o lingura. Se da din nou la cuptor pentru 20-25 minute.


Se serveste rece

 

TIPS-URI

1

Este o prajitura foarte buna si foarte usor de facut

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Merisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Bya Ralu 1

31.07.2013, 13:32

Krystyan Trendy 1

04.12.2013, 10:25

ce prajitura buna !

Bya Ralu 1

04.12.2013, 12:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta