Prajitura Mickey

de Lau in Dulciuri, 6 Mai 2011 | 2003 vizualizari

 

aceasta prajitura am facut-o pentru Daniel(puiutul meu mic) care ieri a facut frumoasa varsta de 4 ani

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 300 g faina
  • 200 g zahar
  • 6 linguri ulei
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri cacao
  • CREMA
  • 500 g lapte
  • 3 linguri faina
  • 200 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 200 g unt
  • nuca de cocos
  • DECOR
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Mickey:

Albusurile la batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam usor dupa fiecare. Adaugam esenta, faina o amestecam cu cacao si praful de copt si o incoporam usor in compozitie. La final adaugam si uleiul.


Compozitia o turnam in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. O lasam sa se raceasca


CREMA


Punem laptele la fiert cu zaharul. Separat ametecam faina cu un pic de lapte si adaugam peste laptele. Cand fierbe se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Adaugam margarina si cand s-a topit stingem focul si adaugam zeama de lamaie si nuca de cocos


Cand blatul este rece se ia o farfurie si se taie capul (aveti grija sa ramana si pentru urechi) si cu un pahar mai mare se taie urechile. Se aseaza pe o tava si se adauga crema. Se topeste ciocolata si se orneaza

 

TIPS-URI

1

nu am mai apucat sa fac poza si la sectiune si imi era rusine sa fac cu invitatii

2

eu am intins un strat de crema care am folosit la tort peste cea care am facut-o sa se cunoasca fata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Mickey" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Lau 1

07.05.2011, 15:32

lili

mamaieelena 1

07.05.2011, 15:48

kamy 1

08.05.2011, 18:53

sa-ti traiasca lau sa fie sanatos si baftos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac, visine si bezea