Prajitura nemteasca

de Giana in Prajituri, 9 Oct 2013 | 4074 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chec:

  • 3 oua
  • 1 pahar zahar (am masurat cu pahar de 200 ml)
  • 70 ml lapte
  • 70 ml iaurt
  • 70 ml ulei
  • 2 pahare faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de portocale

Pentru crema:

  • 3 pahare lapte
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 ou
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura unt

Zahar pudra pt ornat

Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura nemteasca:

Mai intai pregatim crema:


Intr-o cratita se amesteca cu telul laptele, oul, zaharul, faina si amidonul alimentar. Se pune cratita pe foc si se amesteca cu telul incontinuu pt a nu se forma cocoloase. Dupa ce se ingroasa crema (trebuie sa arate ca o budinca), se ia cratita de pe foc, se adauga untul, vanilia si se mixeaza timp de 3 minute. Daca vi se pare crema prea groasa mai puteti adauga putin lapte. Se lasa crema la racit.


Pentru chec:


Se mixeaza ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa, adaugam uleiul, laptele si iaurtul si amestecam usor. Adaugam faina, praful de copt, esenta si omogenizam bine.


Compozitia obtinuta o varsam intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 28 cm); lovim tava de cateva ori de blatul mesei pentru a nu ramane bule de aer in aluat. Introducem tava in cuptorul incins la 190 grade C si coacem checul timp de 20-25 minute. Facem testul cu scobitoarea si daca este copt scoatem tava din cuptor si rasturnam checul peste un prosop. Dupa ce s-a racit checul, taiem checul cu un cutit lung si il impartim in doua blaturi.


Amestecam crema si o intindem peste unul din blaturi, cel de-al doilea blat il punem deasupra cremei si-l ornam deasupra cu zahar pudra (eu am pus nuca de cocos si fistic).


Prajitura se serveste dupa ce e tinuta in frigider 2-3 ore. (E buna si calda, daca nu mai aveti rabdare)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura nemteasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Giana 1

10.10.2013, 11:50

Va multumesc frumos!

mirela0911 1

10.10.2013, 12:51

La multi ani frumosi si fericiti! praji arata tare bine!

Giana 1

10.10.2013, 14:03

Multumesc mult mult, si pt prajitura si pt urari.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat