Prajitura noapte venetiana

de loredanaaa in Prajituri, 17 Feb 2013 | 3875 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura de Sf. Valentin,nu prea fac eu asa prajituri,dar am zis sa incerc,si chiar a iesit buna.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 9 linguri de faina
  • zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 7 linguri de lapte
  • 250 unt g (unt moale, la temperatura camerei)
  • 200 g ciocolata neagra/amaruie
  • 100 g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura noapte venetiana:

Prima data se face blatul alb:

Se bat spuma 6 albusuri bine,apoi se adauga pe rand cate o lingura de zahar( 8 linguri zahar)

Adaugati nuca de cocos si 5 linguri de faina, amestecati usor.

Aluatul se toarna  intr-o tava de cuptor,  cu hartie de copt(eu am folosit una dreptunghiulara de marime30x20 cm).

Intindeti bine si  se niveleaza pe toata tava.

Acum se  face stratul maro:

Se bat  spuma  4 albusuri .Dupa ce ati batut bine albusurile amestecati cu 8 linguri de zahar,apoi pe rand galbenusurile. Adaugati 4 linguri de faina, praful de copt si 3 linguri de cacao - amestecati usor.

Acest aluat se toarna deasupra aluatului alb, se niveleaza si se intinde pe toata suprafata.

Se coace la foc mediu(eu la 180 grade  cam  35 minute, pana trece testul scobitorii,depinde ce cuptor aveti)

Lasati sa se raceasca bine.

Intr-o cratita  puneti cele 6 galbenusuri ramase, 250 grame de zahar si 5 linguri de lapte.Puneti cratita  pe baie de aburi si amestecati continuu pana compozitia se ingroasa putin.Cand e gata lasati-o sa se raceasca

Untul(200g) moale se bate spuma bine si se adauga cate putin din compozitia de galbenusuri ce ati preparat-o mai inainte . Adaugati cate 1-2 linguri treptat, ca sa nu se taie compozitia.

Blatul e mai bine sa-l insiropati cu putin sirop preparat din apa, zahar, vanilie, cafea, etc(eu l-am facut cu sirop de capucino)

Crema o puneti  peste blatul racorit, intindeti si nivelati bine.Puneti-o in frigider sau la rece

In acest timp preparati glazura:

Se topesc intr-o cratita ciocolata amaruie, 7linguri de lapte si 50g de unt,3 linguri de zahar - amestecati bine si dupa ce se topesc si incorporeaza toate, lasati sa se racoreasca bine.Turnati glazura abia calda(dar nu fierbinte ca va  topi untul).

Nivelati si dati la rece  sa se patrunda bine cateva ore.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura noapte venetiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză şi jeleu de zmeură