Prajitura Noire

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 18 Iun 2011 | 4551 vizualizari

 

Prajitura asta m-a terminat de tot :))) nu stiu cat v-a bantuit pe voi, dar eu de cand am vazut-o la Licuta, i-am pus gand rau, m-a obsedat ca pe voi toate si n-am a vut liniste pana n-am facut-o :d nu pot spune decat ca e dementiala si ca o s-o mai fac cat de curand, ca asta s-a mancat cat ai clipii...toata lumea care a gustat din ea, ca de mancat nu aveam sa le dau la toti :))) mi-au cerut reteta!!!Licuta multumesc mult pentru aceasta reteta care m-a cucerit!!! Am adaptat dupa gustul nostru, data viitoare o sa bag smantana in loc de frisca, cred ca o sa iasa si mai buna, deja salivez :D:)):))

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti de cacao cu ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • o lingura angeli cheri
  • 2 linguri sirop de menta
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie cu crema de trufe cu alune
  • 2 plicuri gelatina

Pentru ornat:

  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • 25 gr fulgi ciocolata
  • frisca
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Zdrobim biscuitii cu un robot, dupa care ii amestecam cu 100 g unt la temperatura camerei.


Tapetam o tava de chec cu folie alimentara, punem biscuitii si apasam cu dosul unei lingurii.


Pregatim crema:


Topim ciocolata la microunde, o scoatem din 10 in 10 secunde si amestecam in ea, dupa care o lasam sa se racoreasca usor si adaugam frisca lichida, laptele, angeli cheri, siropul de menta si restul de unt, tot la temperatura camerei si omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet, o sa iasa o crema lichida, pe care o turnam peste stratul de biscuiti si dam tava la frigider pana a 2-a zi sau cel putin 4 -5 ore.


Dupa ce s-a intarit crema o rasturnam pe un platou si pregatim glazura din 50 de g de ciocolata si 50 ml lapte, pe care le bagam la microunde cateva secunde, apoi o turnam peste prajitura.


Fulgii de ciocolata se fac din ciocolata data pe razatoarea mare.


Ornam cu frisca in care am bagat sirop de me nta si capsuni.


Pofta buna!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mihaelaM 1

20.06.2011, 16:03

gata am comis-o si eu ,dar nu stiu daca mai am rabdare pana maine

Lau 1

02.07.2011, 23:23

adry88 1

03.07.2011, 12:46

extraordinar de buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandine