Prajitura Noire

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 18 Iun 2011 | 6815 vizualizari

 

Prajitura asta m-a terminat de tot :))) nu stiu cat v-a bantuit pe voi, dar eu de cand am vazut-o la Licuta, i-am pus gand rau, m-a obsedat ca pe voi toate si n-am a vut liniste pana n-am facut-o :d nu pot spune decat ca e dementiala si ca o s-o mai fac cat de curand, ca asta s-a mancat cat ai clipii...toata lumea care a gustat din ea, ca de mancat nu aveam sa le dau la toti :))) mi-au cerut reteta!!!Licuta multumesc mult pentru aceasta reteta care m-a cucerit!!! Am adaptat dupa gustul nostru, data viitoare o sa bag smantana in loc de frisca, cred ca o sa iasa si mai buna, deja salivez :D:)):))

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti de cacao cu ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • o lingura angeli cheri
  • 2 linguri sirop de menta
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie cu crema de trufe cu alune
  • 2 plicuri gelatina

Pentru ornat:

  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • 25 gr fulgi ciocolata
  • frisca
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Zdrobim biscuitii cu un robot, dupa care ii amestecam cu 100 g unt la temperatura camerei.

Tapetam o tava de chec cu folie alimentara, punem biscuitii si apasam cu dosul unei lingurii.

Pregatim crema:

Topim ciocolata la microunde, o scoatem din 10 in 10 secunde si amestecam in ea, dupa care o lasam sa se racoreasca usor si adaugam frisca lichida, laptele, angeli cheri, siropul de menta si restul de unt, tot la temperatura camerei si omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet, o sa iasa o crema lichida, pe care o turnam peste stratul de biscuiti si dam tava la frigider pana a 2-a zi sau cel putin 4 -5 ore.

Dupa ce s-a intarit crema o rasturnam pe un platou si pregatim glazura din 50 de g de ciocolata si 50 ml lapte, pe care le bagam la microunde cateva secunde, apoi o turnam peste prajitura.

Fulgii de ciocolata se fac din ciocolata data pe razatoarea mare.

Ornam cu frisca in care am bagat sirop de me nta si capsuni.

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mihaelaM 1

20.06.2011, 16:03

gata am comis-o si eu ,dar nu stiu daca mai am rabdare pana maine

Lau 1

02.07.2011, 23:23

adry88 1

03.07.2011, 12:46

extraordinar de buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca de cocos si piure de visine