Prajitura Noire cu castane

de anca_rm in Prajituri, 1 Noi 2013 | 1873 vizualizari

 

Pentru ca ador ciocolata si pentru ca trebuie sa duc bunataturi acasa (avem o sarbatoare in familie) am facut si aceasta delicatesa .
Ma iertati daca v-am inebunit azi cu dulciurile

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciocolata (55% cacao)
  • 50 g unt
  • 200gr piure de castane
  • 300 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire cu castane:

O tava de chec o tapetam cu folie alimentara .Piureul de castane (eu am folosit piure congelat ) il lasam sa se decongeleze.


Pe fundul tavii punem piureul de castane farmitat si il apasam cu spatele unei linguri astfel incat sa formam baza .


Ciocolata se pune la topit cu100 ml frisca lichida.


Cand e gata se da deoparte de pe foc si se amesteca energic cu untul care este la temperature camerei si cu praful de sare . Sarea intensifica aroma ciocolatei .


Lasam putin sa se racoreasca si adaugam restul de frisca .


Batem cu mixerul cam 5 minute si punem deoparte .


Gelatina o punem la hidratat pentru cateva minute , si o incalzim pe foc pana cand se dizolva .


O turnam peste frisca cu ciocolata si amestecam bine.


Turnam aceasta compozitie peste piureul de castanet si dam la frigider pentru cateva ore .


Dupa aceea o rasturnam pe un platou si se poate felia si servi.


Daca doriti se poate glazura cu ciocolata topita cu putina frisca , eu nu am facut acest lucru , am lasat-o asa .

 

TIPS-URI

1

ciocolata pe care o punem poate sa fie de orice fel

2

daca nu place ciocolata amaruie atunci optatai pentru una simpla cu lapte

3

se pot adauga alune macinate , visine ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire cu castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

merisor 1

01.11.2013, 22:33

Asta-i tare buna!

Lia_ 1

02.11.2013, 06:10

aici trebuie apreciata reteta, nu trebuie sa ne ia de ochi culorile

merge in favorite

anca_rm 1

04.11.2013, 09:52

va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata