Prajitura Ole

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 21 Ian 2016 | 11587 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am mancat pana acum. Blatul moale, ciocolatos, in combinatie cu crema de vanilie si glazura de ciocolata imbie papilele gustative.
Reteta o am de la o prietena de-a mamei.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 12 oua;
  • un praf de sare;
  • 12 linguri zahar;
  • doua pachete de Creme Olé cu ciocolata;
  • Crema:
  • 400 ml frisca;
  • 400 ml lapte;
  • doua pachete de Creme Olé cu gust de vanilie.
  • Glazura de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte;
  • 100 g unt;
  • 3-4 linguri apa.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ole:

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si praful de Creme Olé cu ciocolata. Se omogenizeaza, dupa care compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa apoi sa se raceasca.

Crema:

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se mixeaza.

Glazura de ciocolata:

Se pune o cratita cu apa la foc si cand da in clocote se pune in ea un ibric in care sunt toate ingredientele pentru glazura. Se lasa sa se topeasca, mestecand din cand in cand cu o lingura.

Asamblare:

Peste blatul racit se intinde crema, dupa care se toarna glazura calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ole" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ora 12