Prajitura Ole

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 21 Ian 2016 | 3957 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am mancat pana acum. Blatul moale, ciocolatos, in combinatie cu crema de vanilie si glazura de ciocolata imbie papilele gustative.
Reteta o am de la o prietena de-a mamei.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 12 oua;
  • un praf de sare;
  • 12 linguri zahar;
  • doua pachete de Creme Olé cu ciocolata;
  • Crema:
  • 400 ml frisca;
  • 400 ml lapte;
  • doua pachete de Creme Olé cu gust de vanilie.
  • Glazura de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte;
  • 100 g unt;
  • 3-4 linguri apa.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ole:

Blat:


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si praful de Creme Olé cu ciocolata. Se omogenizeaza, dupa care compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa apoi sa se raceasca.


Crema:


Se pun toate ingredientele intr-un castron si se mixeaza.


Glazura de ciocolata:


Se pune o cratita cu apa la foc si cand da in clocote se pune in ea un ibric in care sunt toate ingredientele pentru glazura. Se lasa sa se topeasca, mestecand din cand in cand cu o lingura.


Asamblare:


Peste blatul racit se intinde crema, dupa care se toarna glazura calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

cristinutanicolita 1

26.01.2016, 14:27

Delicioasă

Andra_Constantinescu 1

26.01.2016, 17:33

Multumesc!

Xandrinne 1

27.03.2017, 20:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si cafea