Prajitura Ora 12

de alldaycooking in Prajituri, 10 Mai 2013 | 8722 vizualizari

 

Reteta are ca sursa de inspiratie blogul Gabrielei (culoaresisavoare). Recomandarea mea este sa mariti cantitatea de sirop pentru a obtine o prajitura asemanatoare cu cea din confetarie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr ciocolata
  • 100 ml ulei de cocos
  • 4 linguri fructoza
  • 4 oua
  • 100 gr migdale macinate
  • 100 gr faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri fructoza
  • 1 lingura cacao
  • Glazura:
  • 3 linguri smantana dulce
  • 70 gr ciocoalta neagra
  • 1 lingura fructoza
  • Decor:
  • frisca
  • cirese glasate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ora 12:

Pentru blat am pus la topit ciocolata impreuna cu uleiul de cocos. Galbenusele le-am mixat cu fructoza. Peste crema de oua am adaugat ciocolata topita si racita putin, apoi faina, migdalele si bicarbonatul de sodiu. Albusurile le-am batut spuma si le-am pus peste crema de mai sus. Am amestecat cu grija pentru a incorpora spuma in crema. Am turnat compozitia intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei. Am copt la 180 grade Celsius pana cand blatul a trecut proba cu scobitoarea. Am scos blatul din forma si l-am lasat sa se raceasca.


Am pregatit siropul fierband apa cu fructoza si cacao. Am lasat sa se raceasca putin siropul.


Din blat am decurat cu ajutorul unei forme circulare prajiturile pe care le-am insiropat.


Pentru glazura am pus ingredientele enumerate mai sus sa se topeasca, apoi am decorat fiecare prajitura in parte. Deasupra glazurii am pus frisca si cate o cireasa glasata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ora 12" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

CookieMonster 1

11.05.2013, 10:31

vin si eu la 12 la tine

diana_k 1

11.05.2013, 20:31

ce bine arata

Mihaela11_jo 1

11.05.2013, 22:36

Foarte fina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu krant ,ciocolata si mascarpone ( reteta 400 )