Placinta cu rabarbar

de mena29 in Prajituri, 23 Ian 2014 | 2227 vizualizari

 

Am adapt aceasta reteta dupa o alta reteta de placinta cu fructe a mea.Vroiam sa fac placinta si nu aveam suficienta faina alba si atunci m-am gandit sa folosesc fulgi de ovaz.A iesit excelenta.

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g faina alba
  • 150 g fulgi fini de ovaz
  • 500 g rabarbar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rabarbar:

Amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate iar in altul amestecam ingredientele umede, mai putin albusurile de ou pe care le mixam intr-un alt bol pana devin spuma. Incorporam usor ingredientele umede in cele uscate.

Din aceasta compozitie oprim 3 linguri. Punem compozitia intr-o tava de 32/35cm,tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem rabarbarul spalat,curatat si taiat bucati mici de aproximativ 1-1,5 cm. Acoperim cu albusul spuma in care am incorporat cele trei linguri din compozitie,oprite mai devreme. Coacem prajitura in cuptorul incalzit la 180 grade C,in jur de 35-40 minute.Servim placinta rece sau calda.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rabarbar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

Sim0na 1

23.01.2014, 21:18

diaconta 1

25.01.2014, 00:00

ce mult imi place

alilianaa 1

25.01.2014, 08:34

ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!