Placinta cu rabarbar

de mena29 in Prajituri, 23 Ian 2014 | 2496 vizualizari

 

Am adapt aceasta reteta dupa o alta reteta de placinta cu fructe a mea.Vroiam sa fac placinta si nu aveam suficienta faina alba si atunci m-am gandit sa folosesc fulgi de ovaz.A iesit excelenta.

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g faina alba
  • 150 g fulgi fini de ovaz
  • 500 g rabarbar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rabarbar:

Amestecam intr-un bol toate ingredientele uscate iar in altul amestecam ingredientele umede, mai putin albusurile de ou pe care le mixam intr-un alt bol pana devin spuma. Incorporam usor ingredientele umede in cele uscate.


Din aceasta compozitie oprim 3 linguri. Punem compozitia intr-o tava de 32/35cm,tapetata cu hartie de copt. Deasupra punem rabarbarul spalat,curatat si taiat bucati mici de aproximativ 1-1,5 cm. Acoperim cu albusul spuma in care am incorporat cele trei linguri din compozitie,oprite mai devreme. Coacem prajitura in cuptorul incalzit la 180 grade C,in jur de 35-40 minute.Servim placinta rece sau calda.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rabarbar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Sim0na 1

23.01.2014, 21:18

diaconta 1

25.01.2014, 00:00

ce mult imi place

alilianaa 1

25.01.2014, 08:34

ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone