Prajitura "Ora 12"

de stefy_a in Dulciuri, 16 Feb 2016 | 910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 160 g zahar
  • 280 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 g cacao
  • 100 g miez de nuca
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • putina esenta de rom
  • Glazura de ciocolata:
  • 240 g ciocolata cu lapte
  • 60 g unt
  • 3 linguri ulei
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 g ciocolata cu lapte
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Ora 12":

Blat:

- laptele, untul, zaharul si cacao se pun intr-un vas, la foc mic

- se amesteca pana se topeste untul si zaharul si compozitia devine omogena

- amestecul obtinut se lasa la racit

- albusurile se separa de galbenusuri

- cand s-a racit, se adauga galbenusurile si se mixeaza pana la incorporarea acestora

- se adauga apoi faina si praful de copt si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare

- miezul de nuca se macina la robot - eu am taiat-o cu cutitul ca sa fie bucatile mai mari, si se adauga peste amestec


- albusurile se mixeaza spuma si se adauga peste amestecul de mai sus


- se amesteca cu o lingura pana la omogenizare

- compozitia obtinuta, se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade, timp de 40 de minute


- cand este gata, se scoate din tava si se lasa la racit


Sirop:

- zaharul se pune intr-un vas, pe foc mic, pentru a se carameliza

- se amesteca incontinuu pana se caramelizeaza - nu trebuie sa se arda pentru ca devine amar

- cand s-a caramelizat se adauga, cu grija, si foarte repede apa

- se lasa pe foc pana ce tot zaharul s-a topit, amestecand din cand in cand

- la final se adauga romul, se inchide focul si se lasa siropul la racit

- cand si blatul si siropul s-au racit, blatul se taie in patratele (mie mi-au iesit 20 de bucati) si fiecare patratel se trece prin sirop si apoi se aseaza pe un platou

Glazura de ciocolata:

- ciocolata se rupe bucati si se pune la topit, la foc mic, impreuna cu untul si uleiul

- se amesteca din cand in cand, si cand s-a topit ciocolata in totalitate, se ia de pe foc

- cu ajutorul unei linguri, pe pune glazura de ciocolata pe fiecare patratel de blat insiropat, lasand sa curga putin din ciocolata si pe margini

- se niveleaza usor cu o lingura

- cuburile glazurate, se dau la frigider pentru circa 30 de minute


Decor:

- frisca se mixeaza cu zaharul pudra, pana devine tare si se pune intr-un pos cu forma stea, cu ajutorul caruia ornam fiecare bucata de prajitura

- deasupra se presoara ciocolata rasa si se mai dau prajiturile la frigider pentru circa 30 de minute si apoi se pot servi

 

TIPS-URI

1

Pentru o tava de 20x30cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Ora 12"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (3)

noiinbucatarie 1

16.02.2016, 13:02

foarte buna!

mirela0911 1

16.02.2016, 17:55

Ce-mi place!

stefy_a 1

17.02.2016, 14:00

multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!