Prajitura "panza de paianjen"

de luminita20_2006 in Prajituri, 20 Sep 2010 | 3530 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 3oua
  • 200 gr smantana
  • 150 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 faina
  • 2 linguri cacao

crema:

  • 750 gr iaurt
  • 2 plicuri gelatina
  • 200 gr zahar
  • 100 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "panza de paianjen":


blat: Se amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga smantana, untul topit , faina si praful de copt


se imparte aluatul in doua si in unul se pune cacaua.


Intr-o tava rotunda cu peretii detasabili se pun 2 linguri de aluat alb 2 cu cacao si tot asa pana cand se termina ambele compozitii. Cu ajutorul unei scobitori se traseaza linii spre mijloc.



Se pune la copt 25-30 min. dupa care se lasa sa se raceasca



Crema. Gelatina se pune la hidratat. Iaurtul se bate cu zaharul bine pana cand se dizolva acesta. Se topeste pe baie de abur gelatina dupa care se toarna peste iaurt. Crema de iaurt se imparte in doua in una din ele se pune ciocolata topita. Se toarna compozitia alba peste blat( se pastreaza 1 lingura de crema) care a ramas in tava, apoi cea cu ciocolata. Deasupra cu ajutorul unei pungi si a cremei ramase se deseneaza o spirala, dupa care cu ajutorul unei scobitori se trece de la margine spre interior formand astfel o panza de paianjen. Se da la rece 2 ore.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "panza de paianjen"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

danis 1

21.09.2010, 17:12

foarte frumos ornat

Laly 1

21.09.2010, 18:16

Mai ai o feliuta?

luminita20_2006 1

23.09.2010, 11:24

Laly nu mai este

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Chec cu unt si lamaie