Prajitura Papion

de miry_1704 in Prajituri, 25 Oct 2013 | 6951 vizualizari

 

Eu am facut-o intr-o tava 30x24.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Blat

  • 10 oua
  • 1 praf de copt
  • 21 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 5 lg ulei
  • 5 lg apa
  • 3 lg cacao

Crema

  • 1 l frisca
  • 60 gr gelatina
  • 7 oua
  • 14 lg zahar
  • 15 lg apa pt a inmuia gelatina
  • fructe daca vreti dar este posibil sa nu se mai intareasca din cauza fructelor la fel de bine.

Deasupra

  • 250 ml frisca
  • 1 pg nuca de cocos
  • 1 portocala
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Papion:

Blatul

Se bat albusurile spuma cu zaharul ,intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si cacao, si se pun treptat peste albusuri, cu galbenusurile, apa si uleiul. Se baga la cuptor la 140 grade pana se coace.. se incearca cu scobitoarea.

Crema

Se pune gelatina la inmuiat, se bate frisca si albusurile separat, se dau la frigider. Gelatina se pune cu galbenusurile si cu doua lg zahar la baie de aburi pana se topeste si se lasa la racit. Cand s-a racit se amesteca toate ingredientele si asta este crema...

Apoi se bate frisca de pus deasupra, se intinde peste prajitura, se pune si nuca de cocos , se portioneaza si se aseaza portocalele in forma de papion sau orice altceva...

Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Papion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Lavinia 1

25.10.2013, 20:44

ce bine arata

Teo 1

25.10.2013, 20:58

tare mult imi place!

MotanLaOale 1

25.10.2013, 23:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!