Prajitura Papion

de miry_1704 in Prajituri, 25 Oct 2013 | 8982 vizualizari

 

Eu am facut-o intr-o tava 30x24.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Blat

  • 10 oua
  • 1 praf de copt
  • 21 lg zahar
  • 12 lg faina
  • 5 lg ulei
  • 5 lg apa
  • 3 lg cacao

Crema

  • 1 l frisca
  • 60 gr gelatina
  • 7 oua
  • 14 lg zahar
  • 15 lg apa pt a inmuia gelatina
  • fructe daca vreti dar este posibil sa nu se mai intareasca din cauza fructelor la fel de bine.

Deasupra

  • 250 ml frisca
  • 1 pg nuca de cocos
  • 1 portocala
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Papion:

Blatul

Se bat albusurile spuma cu zaharul ,intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si cacao, si se pun treptat peste albusuri, cu galbenusurile, apa si uleiul. Se baga la cuptor la 140 grade pana se coace.. se incearca cu scobitoarea.

Crema

Se pune gelatina la inmuiat, se bate frisca si albusurile separat, se dau la frigider. Gelatina se pune cu galbenusurile si cu doua lg zahar la baie de aburi pana se topeste si se lasa la racit. Cand s-a racit se amesteca toate ingredientele si asta este crema...

Apoi se bate frisca de pus deasupra, se intinde peste prajitura, se pune si nuca de cocos , se portioneaza si se aseaza portocalele in forma de papion sau orice altceva...

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Papion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Lavinia 1

25.10.2013, 20:44

ce bine arata

Teo 1

25.10.2013, 20:58

tare mult imi place!

MotanLaOale 1

25.10.2013, 23:26

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1780 puncte

Gherca Daniela

1526 puncte

Catalina L

1457 puncte

Valclaudia

1449 puncte

Constelatialeu

1152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite