Prajitura Parlament

de dariadeea in Prajituri, 22 Mai 2013 | 20745 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 2 cani cu nuca prajita
  • 7 linguri cu nuca macinata
  • 14 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 500 ml frisca
  • 400 g fineti
  • 1/2 kg de biscuiti simpli
  • o canita de cafea
  • margarina pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Parlament:

Mai intai am pus nuca intr-o tava si am dat la cuptor pt a se coace putin, dupa care am macinat sa iasa cam 7 linguri, iar restul am rupt-o cu mana in bucati mai mici.

Am uns o tava cu margarina,am pus nuca prajita atat cat sa acopere toata suprafata.Am separat albusurile de galbenusuri.Cele 7 albusuri le-am batut bine cu 7 linguri de zahar,am adaugat 7 linguri de nuca macinata, 3 de faina si praful de copt.Dupa ce compozitia este omogenizata se torna in tava peste nuca si se da la cuptor la 180 de grade, pana trece testul cu scobitoarea(cam 20-30 de min).Scoateti din cuptor cand este gata.Dupa ce s-a copt am rasturnat pe un platou dreptunghiular,nuca trebuie sa fie deasupra.Am pus peste crema de fineti apoi am asezat biscuitii inmuiati un pic in cafea.

Cele 7 galbenusuri le-am amestecat cu 7 linguri de zahar si le-am pus la baie de aburi amestecand bine pana se ingroasa putin.Am lasat la racit dupa care am amestecat cu frisca batuta bine.Compozitia obtinuta am pus-o peste biscuiti.Am ornat cu cacao.

Se portioneaza dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Parlament" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Teo 1

22.05.2013, 22:31

e un deliciu! si eu o fac destul de des!nuca si iar nuca....!

dariadeea 1

23.05.2013, 09:36

multumesc

babi5 1

09.10.2013, 17:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi Lica (reteta de post)