Desert prajitura frantuzeasca cu mere

de Gherca Daniela in Prajituri, 25 Feb 2019 | 7348 vizualizari

 

Un desert minunat, bun si simplu facut in casa cu ingrediente la indemana fiecaruia!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • un varf cutit de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie sau 1 plic zahar vanilat
  • 250 g faina
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 175 ml lapte
  • 1 lingura de cognac sau rom cu alcool
  • 3 mere mari
  • zeama de la 1 portocala
  • Pentru sosul de deasupra:
  • 300 ml smantana acrisoara (fermentata) de 20% materie grasa
  • 2 oua
  • 70 g zahar pudra
  • putina sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura frantuzeasca cu mere:

 Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, vanilia si putina sare pana ajunge la o consistenta cremoasa, pe urma adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam si pe acestea in compozitie.
Faina o amestecam cu praful de copt si le adaugam in bol, mixam bine la viteza mica pana devine o pasta omogena, pe urma turnam laptele in fir subtire si alcoolul, mixam pana obtinem o compozitie fina si omogena. Lasam deoparte pentru a ne ocupa de mere.
"Alcoolul din aluat ajuta la afanarea aluatului, el nu se va simti, deoarece se va evapora in cuptor."

      Curatam merele de coaja si le taiem feliute potrivite. Punem feliile de mar intr-un castron incapator si le stropim cu zeama de la o portocala.

     Tapetam o tava cu peretii detasabili de 26cm, pe fund cu hartie de copt si peretii cu unt moale, apoi presaram putin pesmet.
     Turnam aluatul in tava, nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 170°C pentru 15 minute.
Cat timp se coace aluatul pregatim sosul:
      Smantana o amestecam cu ouale, zaharul, praful de sare si vanilia pana obtinem un sos omogen si fluid.
      Cand aluatul s-a copt partial, asezam un strat de mere in evantai, pe urma jumatate din sosul de smantana, din nou mere si restul de sos. ( Zeama de portocale o adaugam in sosul pentru a nu o arunca :) )

      Dam tava din nou la cuptor pentru 45-50 minute la 170°C pana devine aurie si rumena pe margini, iar sosul sa devina ca o budinca.

      Lasam prajitura sa se raceasca complet in tava, apoi o scoatem cu ajutorul unui cutit pentru a desprinde marginile si o pudram cu zahar pudra.

Foarte gustoasa!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura frantuzeasca cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese si budinca